Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Septembrie 2020
Vizualizari: 159
Comentează add

Aproape 20 la sută prezenţa la urne la nivel național

radiojurnal

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (27 septembrie, ora 13:01) - Realizator: Peste 19 milioane de cetățeni cu drept de vot sunt așteptați să își desemneze astăzi reprezentanții în administrația locală pentru următorii patru ani. Este un scrutin care se desfășoară în condiții deosebite, impuse de pandemia de coronavirus și pentru prima dată alegătorii trebuie să respecte anumite măsuri de protecție sanitară. La această oră alegerile sunt în plină desfășurare, iar interesul pentru procesul de votare este ridicat. Redactorul RRA Alina Stănuță revine acum în direct cu ultimele informații. Bună ziua, Alina! Te ascultăm.

Reporter: Bună ziua! Până la această oră s-au prezentat la urne peste 3.500.000 de cetățeni, ceea ce înseamnă o prezență la nivel național de 19,91%. Topul județelor fruntașe este reprezentat de Teleorman, Olt și Giurgiu, județe în care prezența o depășește pe cea de la nivel național cu peste 25% .
 
În coada clasamentului se află Covasna, municipiul București și Harghita, sub media națională. La nivelul capitalei s-au mobilizat mai bine la vot locuitorii din sectoarele 1 și 6, iar la coada clasamentului se află sectoarele 3 și 4.
 
Avem și situații inedite, de exemplu la o secție de votare din județul Giurgiu se înregistrează o prezență de peste sută la sută, respectiv 106% rezultată în urma votului inclusiv pe liste suplimentare.
 
La polul opus se află o secție din Sectorul 3 al capitalei unde din peste 2.000 de persoane înscrise pe liste permanente s-au prezentat la urne trei votanți pe liste suplimentare.
 
Deoarece în țară s-au semnalat cozi la mai multe secții de votare, președintele Autorității Electorale Permanente Constantin Mitulețu-Buică face un apel către președinții Birourilor Electorale ale secțiilor de votare să asigure fluidizarea accesului în funcție de numărul de cabine de vot disponibile, iar votarea să se desfășoare cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.
 
(PH)

Etichete alegeri locale 2020(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live