Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

21 Februarie 2021
Vizualizari: 194
Comentează add

Familiile lor, dar și câțiva voluntari de la Crucea Roșie le-au adus hrană și apă, iar salvatori minieri le asigura asistența medicală.

Aproape 100 de mineri din Valea Jiului continuă protestul în subteran

ilie-pintea

  Foto: Arhiva/ Ilie Pintea.

În subteranul Minei Lupeni aproape 100 de mineri continuă protestul început marți.

Familiile lor, dar și câțiva voluntari de la Crucea Roșie le-au adus hrană și apă, iar salvatori minieri le asigura asistența medicală.

Între timp, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Hunedoara lucrează în acest weekend pentru întocmirea documentelor necesare plății fiecărui angajat de la Complexul Energetic Hunedoara.

Reporter: Ilie Pintea - Cei peste 4.000 de angajați vor fi plătiți în următoarele trei luni prin Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Hunedoara, imediat ce vor apărea normele de aplicare a ordonanței adoptate în acest sens de Guvern. Ei vor primi plata pe care trebuiau să o încaseze la 15 februarie până în data de 26, acesta fiind și motivul protestelor începute marți în Valea Jiului, care continuă și astăzi. Societatea are nevoie acum de 18 milioane de lei pentru plata drepturilor restante și pentru salariile la zi ale angajaților.
 
Realizator: Ca urmare a protestului minerilor din Valea Jiului, Termocentrala Mintia din județul Hunedoara a fost oprită. Sistarea activității la cel mai mare producător de energie din vestul țării a lăsat fără căldură și apă caldă peste 4.700 de apartamente din orașul Deva.
 
 
(PH)
 
 

Etichete protestmineriValea Jiului(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live