Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

29 Ianuarie 2021
Vizualizari: 381
Comentează add

Aproape 555.000 de oameni au primit cel puţin o doză, iar peste 92.000 au făcut şi rapelul.

Aproape 100 de mii de persoane vaccinate și-au făcut deja și rapelul

mihaela-enache

 Foto: gov.ro.

Alte aproximativ 36.600 de vaccinuri anti-COVID s-au făcut de ieri până în această după-amiază. Astfel, aproape 555.000 de oameni au primit cel puţin o doză, iar peste 92.000 au făcut şi rapelul.

Ritmul vaccinarii va fi influenţat, în perioada următoare, de decalarea calendarului de livrare din contractele încheiate de Comisia Europeană pentru toate statele membre. Producţia nu ţine pasul cu cererea, iar România se confruntă cu aceeaşi problemă pe care o au mai multe ţări.

Situaţia ar urma să se amelioreze în a doua parte a lunii viitoare. Între timp, autorităţile de la Bucureşti spun că este necesar să amâne o parte din progrămari, pentru a fi certă administrarea rapelului la persoanele cărora li s-a administrat deja prima doză.

În total, peste 100.000 de persoane care s-au programat în vederea vaccinării anti-COVID-19 trebuie reprogramate din cauza întârzierilor în furnizarea dozelor necesare, diminuarea cantităților de vaccin livrate de Pfizer-BioNTech, precum și lipsa predictibilității privind tranșele de vaccin livrate de compania Moderna pentru lunile februarie și martie, explică reprezentanții Comitetului de Coordonare a Vaccinării.

Mai întâi, zilele trecute s-a decis reprogramarea a aproximativ 35.300 de lucrători esențiali care ar fi trebuit să primească prima doză de vaccin în perioada 28 ianuarie-11 februarie. Ei sunt amânați cu 10 zile și vor face prima doză începând din 8 februarie, în ordinea programării inițiale.

Astăzi s-a anunțat că alte peste 66.800 de persoane cu vârste până în 65 de ani, inclusiv din categoria celor cu boli cronice și care s-au programat să facă prima doză în perioada 30 ianuarie-11 februarie, vor fi reprogramate după mijlocul lunii viitoare, din 16 februarie, de asemenea, în ordinea planificării inițiale. Fiecare persoană va fi informată cu privire la modificări și noile date prin email, SMS și telefonic.


Etichete Pfizer-BioNTechvaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live