Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Marinescu

15 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1668
Comentează add

Întărirea semnificativă a monedei elveţiene va crea probleme la plata ratelor a explicat avocatul Gheorghe Piperea, după ce leul s-a depreciat puternic în raport cu francul.

Aprecierea francului elveţian, "probleme la plata ratelor"

elena-marinescu-

Francul elveţian. Foto: captură video.

Banca Naţională a României a anunţat pentru astăzi un curs al francului elveţian de 4 lei şi 32 de bani, cu aproape 60 de bani mai mare decât cotaţia de ieri, când a fost 3 lei şi 74 de bani.

Francul elveţian s-a apreciat semnificativ astăzi după ce Banca Naţională a Elveţiei a renunţat la pragul de 1,20 franci pentru un euro, pe care l-a apărat în ultimii trei ani.

În România există aproximativ 150 de mii de persoane care au credite în franci elveţieni.

Întărirea semnificativă a monedei elveţiene va crea probleme la plata ratelor a explicat avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre cei care i-a reprezentat în justiţie pe mai mulţi clienţi ai băncilor care au de plătit rate în franci elveţieni.

"Şi aşa oamenii aceştia suportau cu greu un curs de 3,7 lei, aproape că nu mai aveau oxigen. Un curs de peste 4 lei îi va dărâma total şi vorbim de peste 150 de mii de persoane. Credeitele acestea sunt credite ipotecare sau cumărat case cu aceste credite, în consecinţă aceşti oameni acolo locuiesc, este locuinţa familială.

"Este exact momentul în care statul român nu mai poate ascunde pot să impună o astfel de plafonare pentru că altfel vor fi în stradă zeci de mii de familii şi vor fi flimente de bănci", a spus Gheorghe Piperea.

Pragul de 1,20 de franci elveţieni pe euro a fost introdus în septembrie 2011 pentru a împiedica întărirea monedei elveţiene.

Conform Bloomberg, după anunţul Băncii Naţionale a Elveţiei, francul s-a apreciat rapid cu peste 40% în raport cu euro. 


Etichete franc elveţiancurs de schimbBNReuroleumodenădobândăratăBanca Naţională a ElveţieiGheorghe Pipereaîmprumuturidolar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live