Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

26 Iunie 2019
Vizualizari: 2041
Comentează add

Apple Pay,disponibil pentru deţinătorii de carduri Visa şi Mastercard din România şi alte 15 ţări din Europa.

Apple Pay s-a lansat oficial în România

razvan-stancu

Sistemul de plată rapidă Apple Pay a devenit disponibil, începând de miercuri, pentru toţi posesorii de carduri Visa şi Mastercard din România, după ce serviciul a fost extins în 13 ţări din Europa, transmite Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Visa, lansat în premieră în România cu Banca Transilvania, ING Bank, Orange Money, Revolut şi UniCredit Bank, Apple Pay este disponibil pe iPhone, Apple Watch, iPad şi Mac, permiţând clienţilor acestor instituţii să efectueze rapid şi confortabil cumpărăturile în magazine, din aplicaţii şi de pe internet, datorită tehnologiilor contactless şi de tokenizare ale Visa.

De asemenea, Mastercard anunţă că, alături de partenerii săi - Banca Transilvania, Edenred, Monese, Revolut şi UniCredit Bank - consumatorii români vor putea beneficia de posibilitatea de a plăti prin serviciul Apple Pay, care va ajuta la simplificarea şi securizarea plăţilor mobile.

Oficialii Mastecard precizează că, în curând, şi clienţii Băncii Comerciale Române (BCR), OTP Bank, Raiffeisen Bank şi Sodexo vor putea beneficia de acest serviciu.

Apple Pay va fi disponibil pentru deţinătorii de card Mastercard din: România, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Estonia, Grecia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Portugalia, Slovacia şi Slovenia.

Sistemul Apple Pay funcţionează pe aceleaşi terminale contactless pe care consumatorii le folosesc deja atunci când plătesc 'fără atingere' cu cardurile de debit sau de credit. În prezent, peste 90% dintre terminalele de plată din România acceptă plăţi contactless, iar estimările arată că, până în 2020, toate terminalele POS vor accepta plăţi de acest tip.

Fiecare achiziţie prin Apple Pay este autentificată cu o simplă privire sau atingere, cu Face ID sau Touch ID, sau cu o parolă a dispozitivului.

Potrivit Visa România, în cazul în care dispozitivul iPhone este furat, numărul de cont digital (token-ul) alocat poate fi imediat dezactivat de către instituţia financiară, iar cardul Visa înregistrat nu trebuie blocat sau înlocuit.

Apple Pay este uşor de instalat, iar prin utilizarea sa consumatorii vor avea, in continuare, aceleaşi avantaje oferite pe cardurile de debit sau credit Mastercard. Cu ajutorul iPhone şi Apple Watch, consumatorii pot plăti cu Apple Pay în magazine, la restaurante, pentru servicii de taxi, la automate de plată şi în multe alte locuri.

Pentru cumpărăturile online cu Apple Pay, prin aplicaţii pe mobil sau pe site-uri, nu este necesară completarea formularelor de cont sau introducerea în mod repetat a informaţiilor de tranzacţii şi facturare. Orice achiziţie cu Apple Pay este validată prin funcţia Touch ID, Face ID sau cu parola dispozitivului.


Etichete apple payappleiphoneromaniaplaticard bancarbancivisamastercard

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live