Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mircea Dascaliuc, Radio Chişinău

14 August 2014
Vizualizari: 1192
Comentează add

Actualul exerciţiu militar, a declarat ministrul apărării din Transnistria, îşi propune aprofundarea tacticilor de luptă defensivă în condiţiile unui contact direct cu inamicul.

Aplicaţii militare în regiunea transnistreană

mircea-dascaliuc-radio-chisinau

 Militari transnistreni la o paradă în Tiraspol. Foto: captură youtube.com

Tiraspolul consideră că noile reguli vamale decise de Ucraina reprezintă o blocadă economică asupra regiunii transnistrene. 

 
Declaraţia a fost făcută astăzi de ministrul de externe al regimului separatist de la Tiraspol, Nina Ştanski, care susţine că, în urma noului regim vamal, pierderile agenţilor economici transnistreni s-au ridicat la 250 de milioane de dolari. 
 
Pe de altă parte, astăzi în Transnistria au început noi aplicaţii militare, la care vor fi simulate acţiuni destinate apărării frontierei regiunii separatiste. 
 
Unităţile militare transnistrene se află plasate încă de săptămâna trecută în stare de alertă maximă.   
 
Actualul exerciţiu militar - a declarat ministrul apărării din Transnistria, general maior Alexandr Lukianenko - îşi propune aprofundarea tacticilor de luptă defensivă în condiţiile unui contact direct cu inamicul.
 
Potrivit acestuia, formaţiuni din cadrul unei unităţi au fost plasate deja în regim de alarmă şi se află în zona desfăşurării manevrelor. 
 
Astfel de exerciţii militare au loc aproape permanent în regiunea separatistă a Republicii Moldova, iar implicarea rezerviştilor este practicată în mod curent, au afirmat surse militare de la Chişinău. 
 
Exerciţiile amintite au loc pe fondul plasărilor forţelor de securitate transnistrene în stare de alertă maximă, la începutul lunii august, sub pretextul unei ameninţări militare din partea Ucrainei şi a Republicii Moldova, pentru care o agenţie de informaţii de la Tiraspol a avansat data de 26 august. 
 
Pe de altă parte, Ucraina suspectează separatiştii nistreni de pregătire a unor grupuri subversive şi activităţi de spionaj pe teritoriul său, precum şi de declanşarea unor acţiuni militare de susţinere a insurgenţilor din Doneţk şi Lugansk.

Etichete TransnistriaTiraspolUcrainaNina Ştanskiaplicaţii militareAlexandr LukianenkoDoneţkLuganskKiev

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live