Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Mai 2020
Vizualizari: 523
Comentează add

O aplicație gratuită vine în sprijinul victimelor violenței domestice, cu asistență și informații utile pentru persoanele aflate într-o relație abuzivă.

Aplicație gratuită care vine în sprijinul victimelor violenței domestice

radiojurnal

Foto: Arhivă.

O aplicație gratuită care vine în sprijinul victimelor violenței domestice, cu asistență și informații utile pentru persoanele aflate într-o relație abuzivă sau pentru cele care vor să ajute în astfel de cazuri, a fost lansată de fundația Vodafone România, în parteneriat cu Poliția Română și cu Asociațiile Necuvinte și Code for Romania.

Instrumentul se numește Bright Sky Ro - "Cer strălucitor" - și are, în primul rând, rol de informare și educare pentru că descrie care sunt categoriile de violență de gen, combate miturile legate de acest fenomen și îi permite utilizatorului să evalueze siguranța unei relații, prin simpla completare a unui formular electronic - a declarat pentru postul nostru de radio directorul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din Inspectoratul General al Poliției Române, Sorin Stănică.

Sorin Stănică: E un registru constând în servicii specializate de asistență pentru victimele violenței domestice de pe teritoriul României. Acest registru permite oricărei persoane să contacteze cel mai apropiat serviciu, direct din aplicația de pe telefon, căutând după numele localității, după codul poștal sau folosind locația prin aplicația respectivă a telefonului. Un alt instrument important este acela denumit Jurnalul meu. Practic, cu ajutorul acestuia pot fi înregistrate eventuale incidente de violență, sub forma unor fişiere audio, video sau foto, iar aceste fișiere nu se salvează pe dispozitivul mobilului, ci direct pe adresa de email special configurată, evitând riscul astfel ca o potențială victimă, în cazul în care este într-un abuz specific, în care i se controlează inclusiv telefonul, să nu fie găsite astfel de fişiere în telefonul propriu.

Aplicația gratuită Bright Sky Ro este disponibilă în App Store și Google Play Store în limbile română, maghiară și engleză. 


Etichete (ii)aplicatieabuzfemeiviolentadomesticavodafone

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live