Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Luni, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Septembrie 2019
Vizualizari: 1110
Comentează add

Un document privind aplicarea strategiei 5G, adoptată în august de guvern, va fi trimis în curând CSAT, a anunţat ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu.

Aplicarea strategiei 5G

florin-lepadatu

 

Un document privind aplicarea strategiei 5G, adoptată în august de guvern, va fi trimis în curând CSAT, a anunţat ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu.

El a fost invitat luni, de către liberali, la Camera Deputaţilor la "Ora Guvernului".

Opoziţia acuză Executivul de lipsă de transparenţă privind strategia 5G, în timp ce autorităţile afirmă că programul a beneficiat de o largă dezbatere publică.

Iulia Gherman cu detalii: "Liberalii, susţinuţi de reprezentanţii grupurilor parlamentare din opoziţie, au acuzat guvernul de lipsă de transparenţă în privinţa modului în care va fi aplicată strategia 5G de implementare a noii generaţii tehnologice în comunicaţiile mobile.

Deputatul PNL, Sorin-Dan Moldovan, a subliniat că se va pierde şansa creării de locuri de muncă şi de câştiguri semnificative în viaţa economică, dacă nu se va aplica această strategie.

Sorin-Dan Moldovan: "O altă problemă a guvernului o reprezintă calendarul de licitaţie pentru benzile de frecvenţă alocate dezvoltării tehnologiei 5G, undeva la sfârşitul lunii septembrie trebuie lansată licitaţia.

Probleme sunt şi cu bugetul de stat."

De cealaltă parte, ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, a declarat că documentul privind strategia 5G s-a aflat în dezbatere publică înainte de a fi adoptat de guvern şi a fost elaborat în consens cu propunerile ANCOM, ale companiilor Telekom şi ale experţilor din administraţia publică şi din domeniul academic.

Sorin-Dan Moldovan: "Doar în baza acestei strategii această licitaţie a putut fi lansată şi sunt şi multe alte elemente în acest document ce ţin de acoperirea cu 5G la nivel naţional."

Social-democratul Dinu Socotar a declarat că ministrul Comunicaţiilor conduce un domeniu în care România s-a remarcat în Europa.

Dinu Socotar: "Este bine cunoscut că, vizavi de viteza de internet pe care o furnizează reţelele din România, România este o fruntaşă în Europa."

Tehnologia 5G se adresează telefoniei mobile şi presupune viteze de transfer al datelor de 10 ori mai mari decât în prezent. Autorităţile centrale speră ca în anul 2025 să existe o acoperire naţională a reţelei 5G în România."


Etichete Facebook5G4Gmobiletelefoanewhatsapp

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live