Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Cultural

26 Septembrie 2016
Vizualizari: 820
Comentează add

Orchestra Simfonică Radio NRK din Norvegia a concertat cu mult succes pe 24 şi 25 septembrie la Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio – RadiRo, ediția a III-a.

Aplauze îndelungi pentru prezența Orchestrei Simfonice Radio NRK la RadiRo

radio-romania-cultural

Foto: Alexandru Dolea

Orchestra Simfonică Radio NRK din Norvegia a concertat cu mult succes pe 24 şi 25 septembrie la Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio – RadiRo, ediția a III-a. Orchestra a fost condusă de dirijorul Miguel Harth – Bedoya, nominalizat la premiile Grammy și câștigător al Premiilor Emmy, care este de în prezent dirijor-șef al ansamblului.

Soliști au fost trompetista Tine Thing Helseth și respectiv pianistul Vadym Kholodenko, apreciat de critici pentru interpretarea sa „impecabilă, vibrantă și plină de imaginație”, care a cucerit și publicul de la București.

Concertele Orchestrei Simfonice Radio din Norvegia au fost transmise live pe postul public de radio NRK P2 din Norvegia,  pe Radio România Cultural și Radio România Muzical și înregistrate de Televiziunea Română. De asemenea au fost transmise live prin satelit de European Broadcasting Union (EBU) și de Asia – Pacific Broadcasting Union (ABU).

Festivalul continuă cu primul concert din cadrul manifestării al Orchestrei Naţionale Radio din România care luni, 26 septembrie 2016, de la ora 19.00, va fi condusă de Cristian Măcelaru.
Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio – RadiRo, organizat de Radio România, se desfășoară la Sala Radio din București, între 23 septembrie și 1 octombrie 2016.
Amănunte pe www.radirofestival.ro.

Organizator: Radio România
Sponsor principal: Orange
Coproducător: TVR
Parteneri: Arcub, Institutul Cultural Român
Maşinafestivalului: Dacia
 
Sponsori: Art Production, Intâlnirile JTI, Aquatique, Treasure Tea & Coffee, Florăria Iris
Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional, Radio România Internaţional,  Orchestrele şi Corurile Radio, România TV, Adevărul, Caţavencii, Observator Cultural, Revista Cariere, Zile şi Nopţi,  Accente,  Forbes, Mediatrust, Agenţia de carte, Librăriile Humanitas.
Parteneri media internaționali: European Broadcasting Union, Asia – Pacific Broadcasting Union


Etichete RadiRoOrchestra Simfonică Radio NRK din NorvegiaTine Thing HelsethVadym Kholodenko

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live