Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

21 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1276
Comentează add

Mai mulţi cetăţeni italieni au păgubit cu milioane de euro Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură din Mehedinţi.

APIA Mehedinți, păgubită cu milioane de euro de mai mulți cetățeni italieni

mihai-badescu

 Foto: wikipedia.org.

Mai mulţi cetăţeni italieni au păgubit cu milioane de euro Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură din Mehedinţi.

Ei au obţinut subvenţii pentru mai bine de 500 de hectare, teren care pe care însă nu l-au cultivat.

Cea mai nouă fraudă a fost făcută de cinci italieni, care cu un contract de arendă şi adeverinţă de la primăriile Vânju Mare, Punghina, Cornăţel şi Oprişor au încasat în 2018 subvenţii APIA de 170 de mii, 160 de mii, 150 de mii, 170 de mii şi 185 de mii de euro fără să cultive un fir de roşii.


Alexandru Mijache, viceprimarul oraşului Vânju Mare: "În anul următor, când au venit să solicite adeverinţa, am constatat că de fapt pe suprafaţa respectivă se cultivase roşii. Cert este că nu au cultivat roşii. La un cetăţean de rând, la o persoană fizică verifică 5 mii de metri pătraţi. Aici, de ce nu au verificat 500 de ha?"


Reporter: O altă fraudă a adus în conturile unui italian peste 6 milioane de euro, bani din Fondul European de Garantare Agricolă, pentru două podgorii de viţă-de-vie plantate şi apoi lăsate în bălării.


Cristiana Protopopescu, purtătorul de cuvânt al APIA Mehedinţi: "Un cetăţean italian, acţionar la două firme, a obţinut 12.793.800 de lei în cazul primei firme, respectiv 10.675.605 lei pentru a doua firmă. Există în acest moment debite constituite pentru ambele societăţi pentru sumele încasate necuvenit".


Reporter: După ce a încasat banii, plus alte două milioane de lei pentru subvenţii, italianul a băgat firmele în insolvenţă, a lăsat datorii de 450 de mii de lei la Primăria Punghina, iar apoi a fost tot mai greu de găsit, lăsând creditorii să recupereze ceva, dacă mai pot, la masa credală.


Etichete apia mehedintifraudaitalienimilioane euroarenda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live