Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Joi, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iulie 2018
Vizualizari: 501
Comentează add

Apele umflate de viituri au făcut noi victime. Patru persoane, printre care şi doi copii, au fost luate aseară de apele unui pârâu, în judeţul Tulcea.

Apele umflate de viituri au făcut noi victime

radiojurnal

Foto: ISU Bistrita.

Apele umflate de viituri au făcut noi victime. Patru persoane, printre care şi doi copii, au fost luate aseară de apele unui pârâu, în judeţul Tulcea.

Echipele de intervenţie de la ISU au reuşit până acum să găsească două dintre victime: o femeie şi un copil, însă nu au mai putut fi salvate.

Incidentul s-a petrecut în localitatea Măgurele, din comuna Topolog, după ce cele patru persoane au încercat să traverseze, într-o căruţă, un pârâu, care avea debitul mărit, transmite corespondentul RRA, Irinel Călin.

Pericolul de inundaţii, nu a trecut nici în judeţele Argeş, Vâlcea şi Gorj, unde ieri a fost cod roşu pe mai multe râuri. Cel  mai grav este în localitatea Băbeni din Vâlcea, unde pompierii au fost nevoiţi să evacueze peste 240 de oameni din calea apelor rîului Bistriţa, care a ieşit din matcă.

Acum apele au început să se retragă, iar o parte dintre cei evacuaţi s-au întors acasă să vadă ce le-a mai rămas din gospodării.

Reporter: Ana Maria Cârstea - În punctul Valea Mare, apele s-au retras în totalitate. Încă de aseară, proprietarii s-au întors în locuinte. În zonă, 30 de gospodării au fost afectate, iar şase copii şi patru adulţi au fost evacuaţi ieri preventiv. În privinţa gospodăriilor, unde în cursul zilei de ieri, 77 de persoane şi-au părăsit casele, autorităţile susţin că apele sunt în retragere. Astăzi, pompierii vor interveni cu autospeciale, dar şi cu motopompe, una fiind de capacitate marte. Aceasta permite evacuarea a 10.000 de litri pe minut. Se aşteaptă, totodată, ca oamenii să se întoarcă la casele lor, iar autorităţile să poată trece la evaluarea pagubelor produse de viitură.

Până la ora 12:00, este în continuare cod portocaliu de inundaţii pe râurile din judeţele Argeş, Olt şi Teleorman, iar aproape toate celelalte bazine din ţară rămân sub cod galben până la ora 14:00.

Peste 20 de mii de jandarmi, pompieri şi poliţişti cu aproape 8.000 de utilaje sunt în continuare mobilizaţi pentru a ajuta oamenii.

Vestea bună este că de astăzi vremea revine la normal, iar meteorologii nu au mai emis nicio avertizare de precipitaţii.

Potrivit celui mai recent bilanţ al Ministerului de Interne, Capitala şi 98 de localităţi din 23 de judeţe au fost afectate de inundaţiile din ultima perioadă.

În ţară ar urma să sosească şi experţi de la Comisia Europeană, pentru a contribui la evaluarea situaţiei după ploile abundente din ultima perioadă, a spus ieri comisarul Corina Creţu.

Autorităţile române au solicitat ajutor european încă de săptămâna trecută, pentru înlăturarea urmărilor inundaţiilor.


Etichete Ape umflateviituriinundatiivictime

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live