Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Simona Şerbănescu

25 Octombrie 2019
Vizualizari: 5038
Comentează add

Apele tulburi ale Dunării- o poveste-adevărată Apele tulburi ale Dunării- o poveste-adevărată - Conține audio

simona-serbanescu

Foto: Simona Şerbănescu

Mii de români au plătit cu viaţa, în vremea comunismului, încercarea de a scăpa din România lui Ceauşescu, traversând frontiera naturală cu Serbia de azi.

Frontiera de Vest a României este considerată una dintre cele mai sângeroase graniţe ale Europei.

Înainte de 89, pe aici se ieşea, ilegal, către Occident. Drobeta-Turnu Severin, oraş de frontieră cu fosta Republică Socialistă Federativă Iugoslavia, a atras ca un magnet ani de-a rândul românii care voiau să scape de sărăcia și întunericul din ţară.

De aici au plecat, în lumea liberă, sportivi, artişti, medici, ingineri, oameni ajunși la disperare din cauza regimului comunist.

De pe malul românesc al Dunării, se vedea libertatea. Era apropae palpabilă, chiar în barajul de la Porţile de Fier I, iluminat doar pe jumătate, adică pe partea sârbească. Pe malul românesc era beznă și frig.

Oamenii riscau orice pentru liberatea la care visau în fiecare zi.

Cătălin Popescu- este unul dintre românii care au vrut să ajungă în Occident. A îndrăznit  cu doar șase luni înainte de momentul 22 decembrie 1989.- o mărturie oe care o puteți asculta în Documentarul Radio Româia Actualități semnat de Simona Șerbănescu.

AUDIO:


Etichete Exclusiv radioDunareacomunismCeausescufrontieraOccident

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live