Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

16 Septembrie 2014
Vizualizari: 1252
Comentează add

Cea mai gravă situaţie este în zona Naidăş, la Zlatiţa, acolo unde creşeterea debitului râului Nera pune în pericol 30 de gospodării, potrivit ISU.

Apele, "din ce în ce mai mari în Caraş-Severin"

mario-balint

Foto: Mario Balint.

Apele sunt din ce in ce mai mari in Caras Severin si autoritatile isi iau masuri de precautie pentru a preveni pierderile de vieti omenesti.
 
Cea mai grava situatie este in zona Naidas, la Zlatita, acolo unde creşeterea debitului rîului Nera pune în pericol 30 de gospodării, potrivit informaţiilor transmise de purtătorul de cuvînt al ISU SEMENIC, Anca Balint.

Hidrologii sustin ca nivelul apei va creste in continuare.

"Am fost in zona si le-am spus oamenilor sa fie pregatiti pentru ce e mai rau. Am deplasat acolo mai multi oameni cu saci pentru a salva ce se poate salva. Deocamdata apa a intrat in gradini si curti si speram ca nu vom avea alte surprize neplacute", a declarat  viceprimarului comunei Socol, Branco Isac.

În cazul evacuarării,  persoanele afectate vor fi gazduite la scoala din comună.

Oamenii au inceput deja sa isi adaposteasca animalele.

"Mai multe echipaje ale ISU SEMENIC sînt pregătite să intervină pentru diminuarea efectelor  produse de ape", a declarat Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă SEMENIC, col. Titus Susan.

Trei mori de la Rudăria, grav afectate de şuvoaie

Trei mori din cele 22 ale Complexului mulinologic de la Rudăria au fost grav afectate de şuvoaiele râului Rudărica şi sunt în pericol să se prăbuşească, în urma inundaţiilor manifestate în ultimele 24 de ore pe raza comunei cărăşene Eftimie Murgu, a declarat primarul Ilie Imbrescu.

Este vorba de “Îndărătnica dintre râuri”, cea mai grav afectată, “Viloarea” şi “Roşoanea”, care din cauza zăgazelor, măturate de ape, s-au înclinat şi riscă să cadă în albie, a mai spus acesta. Cu ajutorul utilajelor forestiere, angajaţii primăriei şi localnicii lucrează acum pentru decolmatarea rigolelor şi degajarea cursului de apă, care pe alocuri din cauza aluviunilor aduse de pe Dealul Pregăda, depăşeşte 4 metri.

Pe raza comunei Eftimie Murgu au fost inundate peste 100 de hectare de terenuri agricole şi au fost afectate mai multe locuinţe şi anexe, a mai spus Ilie Imbrescu.


Etichete Ştiri VestCaraş-SeverinISUaperîuNeraRudăriamorihidrologidebitevacuare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live