Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 20 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Octombrie 2019
Vizualizari: 279
Comentează add

Peşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere, Călin Ile, despre beneficiile rezultate din impozitarea bacşişului.

Apel Matinal: Peşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere, Călin Ile Apel Matinal: Peşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere, Călin Ile - Conține audio

radiojurnal

Foto: Arhivă/ Ionuț Iamandi.

Creşterea calităţii serviciilor şi scoaterea la lumină a banilor negri din sistem sunt câteva din avantajele proiectului de lege privind impozitarea bacşişului, consideră preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere, Călin Ile.

Iniţiativa legislativă a trecut ieri de Senat şi urmează să fie dezbătută în Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Călin Ile a declarat de dimineaţă la Radio România Actualităţi că, dincolo de controversele iscate de acest proiect, beneficiile sunt mult mai importante.  

Călin Ile: Aş spune, în primul rând, că va creşte calitatea serviciilor, lucru pe care îl aşteptăm cu toţii, deoarece va exista o corelaţie, o intenţie, a angajatului de a presta mai bine, pentru că va primi un bacşiş mai mare. În al doilea rând, aş spune că sumele colectate şi încasate ca bacşiş vor creşte pentru că vor atinge şi alte segmente, cele plătite cu cardul şi cele plătite prin virament, care astăzi nu prea plătesc acest bacşiş, deci ospătarii trebuie să fie liniştiţi că vor încasa mai mult decât până acum. Al treilea punct este, sigur, scoatem la lumină o bună parte din bani negri şi nu în ultimul rând, şi statul va încasa o sumă importantă, spunem noi, de bani, din acest bacşiş. 

Realizator: O declaraţie făcută în rubrica Apel Matinal.

Potrivit proiectului de lege adoptat de Senat, în restaurante şi baruri bacşişul încasat de la clienţi va fi trecut pe bonul fiscal, indiferent de modalitatea de încasare a acestuia.

AUDIO: Apel matinal.


Etichete apel matinalPeşedintele Federaţiei Industriei HoteliereCălin Ilebacsisimpozitare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live