Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iolanda Bădiliţă

15 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1554
Comentează add

Şeful executivului european, José Manuel Barroso, a afirmat că Europa va trebui să găsească un consens cât mai larg şi să dea dovadă de unitate şi solidaritate pentru a răspunde crizei.

Apel la solidaritate pentru depăşirea crizei din zona euro

iolanda-badilita

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso. Foto: Reuters.

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a făcut apel la solidaritate şi unitate între statele membre pentru depăşirea crizei din Zona Euro.

Prezetând, la Strasbourg, priorităţile europene pentru 2012, José Manuel Barroso a spus că mizează pe stimularea creşterii economice şi consolidarea stabilităţii financiare, implementarea legislaţiei privind taxa pe tranzacţiile financiare şi a pachetului de şase reglementări privind guvernanţa economică. 

Şeful executivului european a abordat binecunoscuta partitură a solidarităţii şi a unităţii europene la care fac apel toţi reprezentanţii instituţiilor europene de la declanşarea crizei datoriilor suverane încoace.

"Şi în anul 2012 va trebui să dăm dovadă de voinţă comună pentru a răspunde crizei. Este nevoie să găsim un consens cât mai larg şi să dăm dovadă de unitate şi solidaritate", a afirmat José Manuel Barroso. 

Acesta trebuie să fie anul solidarităţii fiscale - a punctat, în timpul dezbaterii, europarlamentarul britanic membru al ALDE, Andrew Duff.

În anul care vine, Comisia Europeană se va concentra pe stimularea creşterii economice, consolidarea stabilităţii financiare şi creşterea locurilor de muncă.

Însă José Manuel Barroso a insistat asupra implementării legislaţiei adoptate la Bruxelles şi Strasbourg, insistând pentru o monitorizare a aplicării acesteia în toate statele membre.

Potrivit preşedintelui Comisiei Europene, anul viitor va fi intensificată lupta împotriva fraudei cu taxa pe valoarea adăugată, Comisia urmărind felul în care se implementează taxa pe tranzacţii financiare şi eliminarea paradisurilor fiscale.

Vicepreşedintele socialiştilor şi democraţilor, Hanne Svoboda, a atras atenţia, în timpul dezbaterii, că statele în dificultate, cum este cazul Greciei, ar putea fi ajutate prin fonduri europene.

"Rămân fonduri europene care nu sunt utilizate. Cum pot fi acestea folosite în cazuri ca cel al Greciei?", a spus Hanne Svoboda.


Etichete Summitul ultimei şanseComisia EuropeanăJosé Manuel BarrosoAndrew DuffeuroHanne Svoboda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live