Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

12 Iunie 2019
Vizualizari: 683
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis face un apel la liderii UE ca aceștia să negocieze o soluţie pe baza valorilor şi principiilor Uniunii Europene pentru situaţia din Republica Moldova.

Apel către Preşedinţii Consiliului şi CE pentru o soluție în R. Moldova

mihaela-enache

 Foto: radiochisinau.md

Preşedintele Klaus Iohannis face un apel către Preşedinţii Consiliului şi Comisiei Europene pentru a identifica, împreună cu statele membre, acţiuni concrete care să ducă la o soluţie negociată pe baza valorilor şi principiilor Uniunii Europene pentru situaţia din Republica Moldova.

Şeful Statului arată că România este pregatită să sprijine aceste eforturi, în deplină concordanţă cu obiectivul strategic de a susţine parcursul european al Republicii Moldova.

Făcând referire la relaţia specială a României cu Republica Moldova şi la statutul acesteia de partener asociat al Uniunii Europene şi de membru al Parteneriatului Estic, Klaus Iohannis subliniază că actuala criză constituţională şi politică de la Chişinău, în imediata vecinătate a României şi a Uniunii Europene, prezintă mize semnificative pentru stabilitatea şi securitatea regionale, ce nu pot fi ignorate.


Etichete Parteneriat EsticKlaus IohannisUniunea Europeanăliderimembrisecuritatestabilitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live