Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

25 Februarie 2019
Vizualizari: 497
Comentează add

Argumentele, prezentate pe larg în 7 puncte, ţin atât de respectarea legii fundamentale şi a principiului separaţiei puterilor în stat, cât şi de absenţa urgenţei.

Apel către Avocatul Poporului să sesizeze CCR cu privire la OUG pe justiţie

mihaela-enache

 Photo: radiotimisoara.ro.

Procurorul General Augustin Lazăr i-a cerut astăzi Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la recenta Ordonanţă de Urgenţă care modifică legile justitiei.

Solicitarea le-a fost transmisă, pentru informare, preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii şi premierului Viorica Dăncilă, anunţă Ministerul Public. Argumentele, prezentate pe larg în 7 puncte, ţin atât de respectarea legii fundamentale şi a principiului separaţiei puterilor în stat, cât şi de absenţa urgenţei, lipsa de previzibilitate, încălcarea principiului ne-retroactivităţii, afectarea instituţiilor fundamentale şi prejudicierea statutului constituţional al procurorilor, se arată în motivarea solicitării.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat luni, 25 februarie, că Guvernul nu intenţionează să renunţe la ordonanţa contestată de mare parte a magistraţilor şi i-a chemat pe reprezentanţii acestora la negocieri.

Invitaţia a fost respinsă de 3 organizaţii profesionale, care consideră că discuţiile ar fi trebuit să aibă loc înainte de adoptarea Ordonanţei, există însă şi o asociaţie a procurorilor care susţine modificările legislative şi consideră oportune negocierile pentru eventuale modificări.


Etichete Augustin LazărCSMConsiliul Superior al MagistraturiiVictor CiorbeaViorica Dăncilă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live