Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

25 Octombrie 2021
Vizualizari: 207
Comentează add

Şeful Agenţiei ONU şi-a exprimat regretul că până acum lumea nu a utilizat instrumentele existente cu înţelepciune şi a subliniat că pandemia este departe de a se termina.

Apel al şefului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

-

Sigla Organizației Mondiale a Sănătății, Geneva. Fabrice COFFRINI / AFP

Pandemia de COVID-19 va lua sfârşit când lumea va alege să-i pună capăt, căci sunt deja disponibile pentru combaterea acesteia toate instrumentele necesare, susţine şeful OMS. El şi-a reînnoit apelurile la o distribuţie mai echitabilă a vaccinurilor, în cursul ceremoniei de deschidere a summitului mondial asupra sănătăţii, desfăşurat la Berlin. Şeful Agenţiei ONU şi-a exprimat regretul că până acum lumea nu a utilizat instrumentele existente cu înţelepciune şi a subliniat că pandemia este departe de a se termina.

El a mai spus că obiectivul OMS, ca 40% din populaţia fiecărei ţări să fie vaccinată până la sfârştul anului şi 70% până la mijlocul anului viitor, poate fi atins doar dacă ţările şi firmele care controlează aprovizionarea cu seruri îşi traduc declaraţiile în acţiuni. El a cerut creşterea livrărilor către dispozitivul internaţional COVAX şi Fondul African pentru Vaccinare şi ca producătorii de vaccinuri să împărtăşească tehnologia şi licenţele şi să renunţe la drepturile de proprietate intelectuală.


Etichete (ii)pandemieomsintelepciune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live