Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri parlamentare 2020. Stiri electorale Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

24 Martie 2020
Vizualizari: 301
Comentează add

Şeful statului le-a cerut managerilor de spitale să asigură toate condițiile pentru garantarea serviciilor medicale pentru pacienți, dar și pentru protejarea personalului medical.

Apel al preşedintelui României, Klaus Iohannis

oana-bala

 Preşedintele României, Klaus Iohannis.Foto: Arhivă/ Administratia prezidentiala

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel marți, 24 martie, la managerii de spitale să asigură toate condițiile pentru garantarea serviciilor medicale pentru pacienți, dar și pentru protejarea personalului medical; dotarea cu echipamente de protecție și dezinfectanți este imperativă, a adăugat șeful statului.

Şeful statului a precizat că experiența internațională, dar și situațiile înregistrate în țara noastră arată că personalul medical este cel mai expus infecției cu coronavirus.

"Vă rog să asiguraţi protejarea medicilor și a personalului medical. Faceți tot ce este necesar pentru a le asigura echipamentele. Doi, testarea personalului medical trebuie să constituie o prioritate absolută. Vă spun că sub nicio formă nu trebuie să mai avem situații revoltătoare, precum cea de la Spitalul Județean Suceava sau de la Spitalul Gerota sau, mai nou, Spitalul "Sfântul Ioan" din București. De asemenea, este imperativă dotarea de urgență cu echipamente de protecție și dezinfectanți necesari. Este foarte important să asigurați programul în ture, pentru evitarea riscului apariției unor stări de epuizare fizică și psihică a cadrelor medicale", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Președintele României i-a solicitat totodată ministrului sănătății Victor Costache să faciliteze medicilor de familie și din alte specialități posibilitatea de a acorda pacienților consultații la distanță, prin telefon sau prin alte mijloace de comunicare. Această măsură este foarte importantă în special pentru persoanele peste 65 de ani, a mai spus șeful statului.

(S.S.)


Etichete Klaus Iohannissănătatemediciprotecție

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live