Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

21 Octombrie 2021
Vizualizari: 502
Comentează add

Premierul desemnat astăzi, Nicolae Ciucă, a lansat un apel către toţi actorii politici responsabili să susţină formarea noului guvern.

Apel al premierului desemnat, Nicolae Ciucă

amalia-bojescu

  Nicolae Ciucă. Foto: Arhivă.

Premierul desemnat astăzi, Nicolae Ciucă, a lansat un apel către toţi actorii politici responsabili să susţină formarea noului guvern, astfel încât România să depăşească 'cât mai rapid' criza medicală şi pe cea economică.
 
Nicolae Ciucă: Vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim guvernul și de asemenea să negociem cu toate forțele responsabile, astfel încât guvernul propus să poată să fie aprobat în parlament.
 
Social-democraţii vor discuta despre susţinerea guvernului numai cu premierul desemnat, nu şi cu liderul PNL, Florin Cîţu. UDMR este deschisă la dialog, USR nu intenţionează să sprijine un Guvern minoritar, iar AUR nu va susţine un executiv condus de generalul Nicolae Ciucă. 
 
UDMR acceptă varianta unui executiv condus de Nicolae Ciucă pentru că înțelege necesitatea formării rapide a unui guvern, spune președintele Uniunii, Kelemen Hunor. El consideră că este nevoie de un executiv cu drepturi depline.
 
Kelemen Hunor: Înțelegem dorința de a căuta o soluție rapidă, o soluție poate nu pe termen foarte lung. Suntem deschiși la Dialog. Dacă se formează o majoritate în parlament atunci poate funcționa până la alegeri. În acest moment avem nevoie de un guvern cu drepturi depline.
 
USR așteaptă să fie invitată la discuții și va încerca să îi convingă pe liberali să meargă pe soluția unui guvern de coaliție cu susținere majoritară în parlament. Președintele formațiunii, Dacian Cioloș a anunțat că USR nu intenționează să sprijine un Guvern minoritar.
 
Dacian Cioloş: Nici nu mai contează cum va vota USR-ul, atâta vreme cât PNL a anunțat că are deja susținere în parlament și am înțeles că PSD a anunțat la fel că poate să susțină un astfel de Guvern minoritar.
 
Social democrații vor discuta cu premierul desemnat despre conturarea unei majorități parlamentare, care să susțină un guvern minoritar. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a exclus însă negocierile cu liderul PNL, Florin Cîțu.
 
Marcel Ciolacu: E și normal să ne vedem cu premierul desemnat. E un moment destul de dificil prin care trece România. În ceea ce privește întâlnire cu Partidul Național Liberal, cred că am fost destul de clar. În acest moment, Partidul Național Liberal are o decizie internă de a nu se vedea cu Partidul Social democrat sau să negocieze.
 
Parlamentarii AUR nu vor susține un guvern condus de Nicolae Ciucă, întrucât consideră că acesta nu va putea aduna o majoritate stabilă în parlament. Co-președintele formațiunii, Claudiu Târziu:
 
Claudiu Târziu: Domnia sa nu are cum să alcătuiască o majoritate parlamentară altfel decât mituind PSD. Pentru noi, numirea Domnului Nicolae Ciucă înseamnă o încercare de militarizare a României.
 
Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, are la dispoziție 10 zile să formeze o echipă și să contureze un program de guvernare pe care să le înainteze Parlamentului pentru un vot de încredere. 
 

Etichete Nicolae Ciucăpremier desemnatapelpartide(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live