Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Noiembrie 2020
Vizualizari: 660
Comentează add

Apel al prefectului de Constanţa, Silviu Ioan Coşa

radiojurnal

     Sfantul Andrei. Foto: Arhiva

Autoritățile constănțene fac eforturi pentru ca procesiunea religioasă care va avea loc pe 30 noiembrie la Peștera Sfântului Andrei să se desfășoare în condiții sanitare de maximă siguranță.
 
Au fost create circuite separate pentru a permite deplasarea credincioșilor fără riscul infectării cu noul coronavirus. Prefectul județului Constanța, Silviu Ioan Coşa, face apel la constănțeni să respecte decizia luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care nu permite pelerinajul celor care nu au domiciliul în localitatea Ion Corvin.
 
Reporter: Nici slujbele, nici pelerinajele nu sunt interzise. Ele trebuie doar să se desfășoare în anumite condiții, care să ne ajută să ne menținem sănătoși. Rolul principal va fi păstrarea ordinii și a normelor minimale de distanțare socială și de port al măștii, fără a pierde din vedere prevederea legală care interzice participarea la astfel de pelerinaje a celor din afara localității. Sănătatea în perioada asta și anul ăsta ar trebui să fie pe primul loc.
 
Reporter: Între timp, Tribunalul Constanța a respins ieri a doua cerere a arhiepiscopiei Tomisului pe tema participării la pelerinaj a celor care nu au domiciliul sau reședința în localitățile unde au loc activitățile religioase.
 
(PH)

Etichete prefectul de ConstanţaSilviu Ioan CoşaapelpelerinajSfantul AndreiIon Corvin(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live