Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

7 Octombrie 2020
Vizualizari: 423
Comentează add

Apel al ministrului sănătăţii, Nelu Tătaru

petruta-obrejan

   

Ministrul sănătății a făcut în această după-amiază un nou apel la respectarea normelor de protecție sanitară, în contextul în care la prânz autoritățile au raportat noi cifre record legate de evoluția epidemiei de COVID-19 în România. El a prezentat și modul în care sistemul medical gestionează situația în această perioadă. Relatează Petruța Obrejan.

Reporter: Ministru sănătății, Nelu Tătaru, aprecia că cele 226 de spitale suport COVID dispun de 1.050 de paturi la terapie intensivă complet utilate, iar în acest moment sunt deja internate la ATI 612 persoane. El a precizat că sistemul medical încă rezistă, însă nu trebuie forțat, întrucât există și personal medical infectat. Pe de altă parte, ministrul sănătății a atras atenția asupra organizării unor evenimente, dar și a transportului în comun, unde s-a observat ignorarea regulilor sanitare.
 
Nelu Tătaru: Nu se tranşează această pandemie în spitale, această pandemie se tranşează în pre-spitale. Respectând nişte reguli vom avea un număr de cazuri mic, printr-o transmitere comunitară scăzută. Avem în acest moment discuţii pe acele focare. Există într-adevăr focare în centrele de bătrâni, în centrele de copii. Există într-adevăr focare în unităţile sanitare. Există într-adevăr focare în acele, eu ştiu, întreprinderi sau agenți economici. Dar haideţi să vedem de unde pleacă acele focare.
Reporter: Nelu Tătaru a făcut un apel atât la corpul medical, cât și la populație, spunând că în acest moment în care se înregistrează în continuare un trend ascendent al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus este nevoie să fie respectate regulile stabilite și deja cunoscute. Iar dacă indicele va reveni sub 1,5 la mia de locuitori în ultimele două săptămâni restricțiile impuse în urmă cu doar două zile ar putea fi reanalizate.
 
(PH)

Etichete ministrul sănătăţiiNelu Tătaruapel(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live