Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

7 Iulie 2019
Vizualizari: 521
Comentează add

Medicii fac apel la populaţie să cheme Ambulanţa doar în cazuri cu adevărat de urgenţă.

Apel al medicilor către populaţie

radu-dobritoiu

Medicii fac apel la populaţie să cheme Ambulanţa doar în cazuri cu adevărat de urgenţă, şi nu pentru dureri de cap, entorse sau răceli. Îndemnul vine după ce s-a constatat că cele mai multe solicitări sunt pentru probleme care nu fac parte din categoria urgenţelor.

Reporter: Adrian Lungu - Paramedicii şi medicii specialişti în medicina de urgenţă recomandă populaţie să nu apeleze serviciul unic de urgenţă pentru o banală durere de cap.

Dr. Mihai Iuhas, coordonatorul SMURD Sălaj:

De recomandat este să sunăm la serviciu 112 sau să ne deplasăm dacă avem posibilitatea cu mijloace proprii, pentru că şi serviciile de Ambulanţă în perioada asta sunt supraaglomerate, atunci când nu putem merge cu uşurinţă sau mergem aplecaţi din cauza durerilor abdominale, păşitul sau săritul vă cauzează durere severă este de recomandat să ne prezentăm la primul spital pe care îl avem în apropiere.

Reporter: Atenţie şi la alimentele consumate.


Dr. Mihai Iuhas: Pacienţii care sunt cu afecţiuni cronice ar fi de preferat să evite consumul excesiv de sare în această perioadă.
Reporter: Ambulanţierii recomandă populaţiei să apeleze la centrele de permanenţă dacă problemele cu care se confruntă nu reprezintă urgenţe medicale.
 


Etichete solicitare ambulantaMihai IuhasAdrian Lungu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live