Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

22 Mai 2018
Vizualizari: 553
Comentează add

Comisarul european, Corina Creţu a făcut din nou apel la autorităţile române să depună eforturi susţinute, astfel încât să reducă riscul de a pierde bani europeni.

Apel al comisarului european Corina Creţu

andrei-serban

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu

Comisarul european, Corina Creţu a făcut din nou apel la autorităţile române să depună eforturi susţinute, astfel încât să reducă riscul de a pierde bani europeni.

Ea a vorbit despre simplificarea procedurilor şi despre accelerarea proceselor de evaluare a proiectelor.

Comisarul european a fost ieri, la Bacău, împreună cu premierul Viorica Dăncilă, la o întâlnire cu primarii municipiilor reşedinţă de judeţ.

Comisarul european Corina Creţu a afirmat că trebuie făcute eforturi în continuare pentru a se accelera absorbţia de fonduri europene şi pentru a reduce cât de mult se poate riscul de a se pierde banii europeni.

Corina Creţu crede că trebuie simplificate procedurile de accesare a fondurilor europene.

Corina Creţu: Eu întotdeauna spun că această capacitate administrativă este mai importantă decât banii.

Şi în discuţiile pe care tocmai le-am încheiat cu doamna prim-ministru şi cu reprezentanţii Guvernului am subliniat exact această necesitate de a aborda urgent aceste probleme: simplificarea procedurilor, angajarea de persoane competente, accelerarea evaluării şi a contractării proiectelor, acordarea de sprijin beneficiarilor, solicitanţilor.

Premierul Viorica Dăncilă a amintit că executivul său face eforturi pentru a stimula absorbţia de fonduri europene.

Viorica Dăncilă: Încurajez autorităţile din România să acorde atenţia cuvenită tuturor instrumentelor şi fondurilor puse la dispoziţie de Comisia Europeană, pentru a transforma zonele urbane într-un mediu competitiv, atractiv pentru investitori şi care, în acelaşi timp, să ofere o viaţă de calitate pentru locuitori.

Premierul Viorica Dăncilă şi comisarul european Corina Creţu au participat, la Bacău, la întâlnirea organizat de Comisia Europeană a celor 39 de primari ai municipiilor reşedinţă de judeţ care primesc direct fonduri europene pentru dezvoltare.
 


Etichete Corina CreţuViorica Dăncilăfonduri europene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live