Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Iunie 2020
Vizualizari: 137
Comentează add

Apel al Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice

radiojurnal

      

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România trage un semnal de alarmă asupra faptului că sunt încălcate în continuare drepturilor pacienţilor şi le cere autorităţilor măsuri urgente în acest caz.
 
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice menţionează că în urma semnalelor, a alcătuit o listă de încălcări a drepturilor pacienţilor. Astfel, se semnalează că în continuare sunt internate doar urgenţele, iar aparţinătorilor nu le este permis accesul în unităţile medicale.
 
Organizaţia atrage atenţia că pacienţii sunt puşi pe drumuri pentru a-şi lua tratamentul, iar cei cu boli infecţioase - cum ar fi tuberculoză, HIV sau hepatite - nu au acces în spitalele unde se tratau, acestea fiind acum unităţi medicale unde sunt primite exclusiv cazurile de coronavirus.
 
Pe lista întocmită de reprezentanţii pacienţilor figurează şi încălcarea confidenţialităţii diagnosticului celor decedaţi de COVID, prin menţionarea unor diagnostice cum ar fi HIV, schizofrenie.
 
De aceea, Organizaţia solicită Ministerului Sănătăţii să ia măsuri urgente pentru a nu mai fi încălcare drepturile pacienţilor şi roagă Avocatul Poporului să se sesizeze în acest caz.
 
(PH)
 

Etichete Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din Româniaapel(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live