Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela German

22 Mai 2020
Vizualizari: 145
Comentează add

Apel al Centrului de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș către donatori

marcela-german

 Foto: Arhivă.

Reluarea internărilor şi a programărilor pentru operații a dus la creșterea nevoii de sânge. Numărul donatorilor se menține însă scăzut din cauză că oamenii se tem de riscul infectării cu noul coronavirus.

La Târgu Mureș se resimte și lipsa studenților, donatori fideli. Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu Mureș face apel la cei care pot dona sânge să o facă fără teama de a se infecta cu coronavirus, întrucât s-au luat măsurile necesare de prevenire.

"Toate persoanele sănătoase care nu au călătorit în ultimele 28 de zile în zone roșii, nu au intrat în contact cu o persoană bolnavă de COVID să nu ezite și să vină să doneze sânge. Oferim dezinfectant pentru mâini, donatorii care nu au o mască primesc mască de la noi", a declarat Marinela Lazăr, reprezentantă a Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Târgu Mureș.

Personalul medical din centru este și el echipat corespunzător, iar pentru aer se folosește lampă de sterilizare cu raze ultraviolete. La Târgu Mureș donează zilnic între 30 și 50 de persoane. Se simte însă lipsa studenților.

Fiecare unitate de sânge sănătos contează, de ea pot beneficia trei bolnavi.


Etichete Mureștransfuziesângedonator

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live