Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alis Georgescu

28 Noiembrie 2016

Ceea ce îi uneşte pe cetăţenii Uniunii Europene este mai puternic decât ceea ce îi desparte, sunt de părere peste 70 la suta dintre europeni

Apartenenţa la Uniunea Europeană este un factor pozitiv Apartenenţa la Uniunea Europeană este un factor pozitiv  - Conține audio

alis-georgescu

 

Ceea ce îi uneşte pe cetăţenii Uniunii Europene este mai puternic decât ceea ce îi desparte, sunt de părere peste 70 la suta dintre europeni, în timp ce jumătate cred că este benefic pentru ţara lor să fie membră Uniunii Europene, conform ultimului sondaj de tip Eurobarometru, comandat de Parlamentul European.

Cei mai mulţi dintre cei intervievaţi în cadrul sondajului sunt de părere că apartenenţa la Uniunea Europeană este un factor pozitiv pentru ţara lor, însă cifrele diferă foarte mult de la un stat membru la altul.

La aproape 10 ani de la aderare, românii consideră în proporţie de 53% (exact valoarea medie pentru întreaga Uniune Europeană) că apartenenţa la UE este un lucru pozitiv pentru ţara lor.

"Uniunea Europeană este un pic lovită de ultimile evenimente. Din afară se văd presinunile Stetelor Unite acum noul presedinte şi presiunile ursului rusesc. Suntem intre ciocan şi nicovală. Tragem cu americanii fiindcă ne apară cu NATO, dar depindem înca de resursele ruseşi. "
 
AUDIO: Cum văd romănii aderarea României la Uniunea Europeană

Etichete UEsondajEuropabromertuParlamentul Europeanpozitiv

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live