Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ilie Pintea

29 Ianuarie 2018
Vizualizari: 4956
Comentează add

Operatorii de apă din 30 de județe au venit la Petroșani să afle mai multe despre accesarea fondurilor europene pentru infrastructură mare.

Apa Serv Valea Jiului, exemplu de bune practici Apa Serv Valea Jiului, exemplu de bune practici - Conține audio

ilie-pintea

Apa Serv Valea Jiului este primul operator din România care a semnat deja un contract de finanțare pe fonduri din Programul Operațional Infrastructură Mare, urmând ca, începând cu acest an, să deruleze investiții de circa 90 de milioane de euro în toate localitățile din Valea Jiului. Acest exemplu de bune practici a adus în Petroșani, la sfârșitul săptămânii trecute, directori ai societăților de apă din 30 de județe, care vor să aplice modelul de succes de aici.

Ei au discutat despre  soluțiie care trebuie  adoptate de operatorii locali și regionali de apă și canalizare pentru a întocmi proiecte eligibile în vederea finanțării europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare, dar și măsurile ce trebuie luate pentru implementarea corectă și eficientă a acestora. Pentru că Apa Serv Valea Jiului e prima societate de acest fel din România care a semnat un proiect de finanțare de o asemenea anvergură, ceilalți operatori vor să implementeze și ei acest exemplu de bune practici.

Apa Serv Valea Jiului a beneficiat până acum de un program de finanțare de aproximativ 40 de milioane de euro, iar cel aflat în implementare va primi alte 90 de milioane de euro.

Datorită proiectelor finanțate prin programe europene, locuitorii Văii Jiului beneficiază de apă de bună calitate, fără întreruperi în furnizare, iar stațiile de tratare a apelor uzate respectă normele de mediu. În plus, rețelele de distribuție au ajuns și în zone izolate, unde oamenii nu au avut niciodată apă curentă, iar această extindere continuă și în programul actual de investiții.


Etichete Apa Serv Valea JiuluiPOIM; fonduri europeneinvestitiiapa si canalizareValea Jiului

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live