Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

28 Septembrie 2010
Vizualizari: 1999
Comentează add

Locuitorii din Zălău stau zilnic la cozi pentru a lua apă potabilă de la fântânile publice. Ei spun că apa de la robinet conţine foarte mult clor.

Apa din fântâni, "mai bună decât cea de robinet"

adrian-lungu-salaj

Locuitorii din Zalău nu vor să bea apă de la robinet.

Locuitorii oraşului Zalău stau la cozi pentru a se aproviziona cu apă potabilă de la fântânile oraşului şi refuză să bea apă de la robinet sub pretextul că are gust şi miros de clor.

Specialişti ai Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj au efectuat mai multe analize în urma cărora s-a constatat că apa furnizată zălăuanilor la robinete este perfect potabilă, excepţie făcând în anumite cazuri concentraţia prea mare de clor, dar care nu a pus în pericol sănătatea consumatorilor.

Cu toate acestea, zălăuanii stau de mai bine de 20 de ani la cozi în mai multe zone din oraş unde sunt amenajate fântâni publice.

Autorităţile judeţene au anunţat că problema asigurării unei ape de calitate va fi rezolvată printr-un proiect de aducţiune din sursa Gilău, judeţul Cluj, proiect care aşteaptă să fie pus în aplicare de mai bine de 7 ani.

Prin proiectul de aducţiune al apei din Gilău, specialiştii locali speră să nu mai fie nevoiţi să utilizeze la fel de mult clor ca şi acum, iar debitul va fi de cel puţin cinci ori mai mare ca acum.

Apa zălăuanilor este asigurată în prezent din lacul Vârşolţ, un lac de mici dimensiuni care nu mai are debitul necesar pentru asigurarea necesarului de apă în oraş şi în comune.


Etichete ZalăuSălajapăfântâniGilăuVârşolţcloraducţiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live