Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Iulie 2021
Vizualizari: 397
Comentează add

Noua tehnică a fost testată în județul Brașov încă din 2018, la Hoghiz, Lunca Câlnicului și Feldioara.

Apa de la Brașov, curățată cu ajutorul bacteriilor

florin-lepadatu

  

La Brașov, apa este curățată cu ajutorul unor bacterii. O firmă din Grecia a reușit să pună la punct o metodă de curățare a apei prin această procedură, iar Compania Apa Brașov a decis să preia acest sistem.
„Bacteriile sunt obținute prin selecție și înmulțire naturală, nu conțin materiale derivate de origine animală și nu sunt periculoase pentru om, animale sau plante. În acești trei ani s-au efectuat testări, timp în care s-a observat reducerea cantității de nămol cu până la 55%, rezultate confirmate și de cercetările efectuate de către specialiști ai Universității din Stuttgart”, a spus reprezentantul Companiei Apa Brașov, Cristian Stoian. Metoda prezintă o serie de avantaje față de procedurile utilizate înainte.
 
„Eliminarea mirosurilor prin reducerea concentrației de amoniac și de hidrogen sulfurat, reducerea consumului de energie electrică în procesul de epurare a apelor uzate. Compania Apa Brașov este prima companie din România care a aplicat această tehnologie, cu scopul de a proteja mediul înconjurător și locuitorii județului Brașov”, a adăugat Cristian Stoian.
 
Noua tehnică a fost testată în județul Brașov încă din 2018, la Hoghiz, Lunca Câlnicului și Feldioara. Acum, ea va fi folosită și la Stupini, pentru apa din municipiul Brașov, transmite RADIO ROMÂNIA BRAŞOV.
 

Etichete apabacteriiBrasov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live