Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

3 Iunie 2020
Vizualizari: 129
Comentează add

OMS a fost criticată de Donald Trump și de alți lideri pentru faptul că ar fi prea apropiată de China și pentru faptul că a avertizat cu întârziere restul lumii legat de COVID-19.

AP: "OMS obținea cu greu încă din ianuarie informații din partea Chinei"

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

O anchetă desfășurată de Associated Press a dezvăluit că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) obținea cu mari dificultăți informații importante din partea Chinei încă de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.
 
În unele înregistrări din cadrul unor reuniuni interne, oficiali din cadrul OMS se plâng reacția lentă a Beijingului pentru a prezenta informații necesare.
 
OMS a fost criticată de Donald Trump și de alți lideri pentru faptul că ar fi prea apropiată de China și pentru faptul că a avertizat cu întârziere restul lumii în privința a ceea ce urma să vină.
 
Aceste înregistrări sugerează că oficiali din cadrul OMS simțeau încă de la începutul lunii ianuarie că Beijingul nu împărtășea informațiile necesare pentru a se evalua riscul unei pandemii globale.
 
OMS nu a reacționat deocamdată în privința acestor înregistrări însă a emis un comunicat prin care anunță că personalul a muncit zi și noapte pentru a împărtăși informațiile cu toate statele membre.

Etichete Associated PressomscHINAcoronavirusWHO#rra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live