Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Noiembrie 2018
Vizualizari: 496
Comentează add

Un cercetător chinez a declarat că a modificat ADN-ul unor gemene născute luna aceasta pentru a le ajuta să reziste unei infecţii cu HIV.

Anunţ despre primii copii "modificaţi genetic"

sergiu-stet

  Foto: pixabay.com.

Anunţul unui cercetător chinez conform căruia acesta ar fi creat primii bebeluşi modificaţi pe cale genetică a provocat confuzie în cadrul comunităţii ştiinţifice din lume.
 
Cercetătorul, He Jiankui, a declarat că a modificat ADN-ul unor gemene născute luna aceasta pentru a le ajuta să reziste unei infecţii cu HIV. He Jiankui a spus că a modificat embronii a şapte cupluri şi că una dintre femei a născut deja.
 
Presa chineză relatează că fetiţele gemene s-au năcut la începutul acestei luni. Într-un interviu acordat agenţiei Associated Press, cercetătorul chinez a spus că nu a dorit să împiedice transmiterea unei maladii ereditare, ci a încercat să le furnizeze gemenelor capacitatea de a face faţă unei infecţii cu HIV.
 
Toţi taţii implicaţi în aceste cercetări erau infectaţi cu HIV. Dacă acest lucru se va dovedi adevărat, aceasta va fi o premieră mondială. Afirmaţia dlui He nu a fost nici verificată, nici confirmată, însă a generat deja îndoieli serioase.

Etichete He JiankuiChinageneticăHIVbebeluşi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live