Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Septembrie 2020
Vizualizari: 176
Comentează add

Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate mai au la dispoziție mai puțin de o săptămână pentru a se înregistra în vederea votului prin corespondență.

Anunţ al Autorităţii Electorale Permanente privind alegerile parlamentare

radiojurnal

Foto: Arhivă.

În privința alegerilor parlamentare programate să se desfășoare pe 6 decembrie, Autoritatea Electorală Permanentă anunță că cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate mai au la dispoziție mai puțin de o săptămână pentru a se înregistra în vederea votului prin corespondență sau pentru a solicita organizarea unei secții de votare în localitatea și statul unde vor să își exercite acest drept.

Până în prezent sunt aproximativ 7.300 de cereri pentru vot prin corespondență și puțin peste 2.100 pentru înregistrare ca alegător într-o secție de votare.

Perioada în care se mai pot trimite astfel de solicitări expiră pe 21 septembrie, iar președintele Autorității Electorale Permanente, Florin Mitulețu Buică, atrage atenția că, în condițiile epidemiologice actuale, există riscul ca mai multe țări, inclusiv din Europa, să nu permită românilor care trăiesc pe teritoriul lor să voteze fizic, ci doar prin corespondență. Detaliile necesare se găsesc pe siteul votstrăinătate.ro.


Etichete (ii)autoritatealegeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live