Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Martie 2016
Vizualizari: 1933
Comentează add

Medicii de familie avertizează că timp de câteva zile nu vor putea elibera bilete de trimitere şi reţete compensate.

Anunț neplăcut din partea medicilor de familie

radiojurnal

Foto: Arhivă RRA.

Medicii de familie avertizează că de mâine, timp de câteva zile, nu vor putea elibera bilete de trimitere şi reţete compensate întrucât nu au reuşit să semneze cu Casele de Asigurări de Sănătate actele adiţionale prin care este prelungită cu încă trei luni valabilitatea contractului-cadru.

Fără aceste documente, insistă medicii de familie, ei nu vor putea deconta serviciile medicale şi, în consecinţă, îi roagă pe pacienţi să aibă încredere că până săptămâna viitoare situaţia se va reglementa.

Marilena Frâncu a întrebat-o pe vicepreşedinta Societăţii Române de Medicina Familiei, doctoriţa Sandra Alexiu, cum se va desfăşura activitatea medicilor de familie în următoarele zile.

Sandra Alexiu: Câtă vreme nu avem acte adiţionale, nu suntem în prelungirile contractului cu Casa de Asigurări şi nu avem voie să dăm astfel de acte, respectiv reţete, bilete de trimitere, reţete compensate ş.a.m.d.

Ce se va întâmpla cu urgenţele?

Sandra Alexiu: Noi tot vom merge la cabinet, nu vom închide cabinetele, vom asigura toate urgenţele, vom avea toate consultaţiile, doar că nu putem să le dăm documente în relaţiile cu Casa.

Am reprogramat pacienţii, le-am explicat că nu vor putea să primească reţete din primele zile ale lunii aprilie, dar ei au înţeles şi nu ne facem probleme nici pentru ziua de vineri, fiindcă, după cum ştie toată lumea, de câteva luni de obicei vinerea pică sistemul informatic şi pacienţii noştri sunt obişnuiţi să fie amânaţi pentru câteva zile, până când se reglementează aceste lucruri.

În replică la avertismentul medicilor de familie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate afirmă că la nivel local au fost luate toate măsurile pentru ca acordarea serviciilor medicale pentru pacienţi să nu fie întreruptă.


Etichete Medicii de familiebilete de trimiterereţete compensateSandra Alexiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live