Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

14 Mai 2019
Vizualizari: 805
Comentează add

Guvernul a anulat, marţi, contribuţiile restante la sănătate pentru persoanele cu venituri mai mici decât salariul minim brut pe ţară.

Anulare a contribuţiilor restante la sănătate pentru cei cu venituri mici

petruta-obrejan

Guvernul a anulat, marţi, contribuţiile restante la sănătate pentru persoanele cu venituri mai mici decât salariul minim brut pe ţară.

Ministrul finanţelor a explicat, după şedinţa executivului, de ce a fost necesară această măsură.

Persoanele care au obținut în perioada 2015-2017 venituri lunare sub nivelul a 12 salarii minime brute pe economie vor beneficia de anularea contribuției la sănătate și a penalităților aferente perioadei amintite, a declarat la finalul ședinței de guvern ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici. Cei care au plătit totuși aceste contribuții și le pot recupera în baza unei solicitări online sau printre-o cerere scrisă.

Eugen Teodorovici: De această măsură vor beneficia și persoanele fizice care nu au realizat venituri în perioada respectivă, adică 1 iulie 2015 - 31 decembrie 2017, cu excepția celor care au optat pentru plata contribuției conform Ordonanței de Urgență 41/2015.

Ministrul Teodorovici spunea că o altă măsură a fost luată de executiv atât pentru încurajarea consumului de alimente sănătoase, cât și pentru impulsionarea vânzării produselor românești tradiționale montane eco sau bio autorizate de Ministerul Agriculturii.

Eugen Teodorovici: Guvernul  România a decis reducerea la 5% a cotei de TVA pentru livrarea alimentelor, inclusiv băuturi, cu excepția băuturilor alcoolice, destinate consumului uman și animal, animale și păsări vii din specii domestice, semințe, plante și ingrediente utilizate în prepararea alimentelor produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele.


Etichete anularesanataterestantevenituri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live