Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean, Cluj

20 Februarie 2021
Vizualizari: 243
Comentează add

Numărul turiștilor a scăzut în județul Cluj cu 62% în 2020, față de 2019, din cauza pandemiei, potrivit datelor Direcției Județene de Statistică.

Anul trecut, numărul turiştilor din jud. Cluj a scăzut cu 62% faţă de 2019

claudiu-padurean-cluj

     Cluj - Napoca. Foto: Arhivă.

Numărul turiștilor a scăzut în județul Cluj cu 62% în 2020, față de 2019, din cauza pandemiei, potrivit datelor Direcției Județene de Statistică.

Experții spun că această criză a dezvăluit și o mare oportunitate, aceea de dezvoltare a turismului istoric și cultural.

Reporter: Claudiu Pădurean - Clujul a cunoscut o creștere accentuată a numărului de turiști după aderarea României la Uniunea Europeană.
 
La această creștere au contribuit sporirea zborurilor ieftine, care leagă Clujul de marile aeroporturi europene, apariția unor festivaluri precum TIF, Untold, Electric Castle sau Jazz in the Park, dar și promovarea de care a beneficiat Transilvania din partea unor personalități precum principele Charles al Țării Galilor sau membrii familiei regale a României.
 
Pandemia a dus la scăderea accentuată a numărului de turiști pentru că multe zboruri au fost anulate, la fel ca și multe dintre festivalurile clujene. Această criză ascunde și o oportunitate: este vorba de transformarea Transilvaniei într-o destinație care se bazează, într-o măsură mai mare, pe turismul istoric și cultural, spune decanul Facultății de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, Șerban Ţigănaș.
 
Şerban Ţigănaş: Combinația aceasta între valorile de peisaj, mă refer aici la natură, geografie și așa mai departe, cu cele culturale, dacă ele se leagă, creează o sinergie care ar putea să facă județul nostru, locurile acestea extrem de interesante, tocmai prin această suprapunere și combinație.
 
Reporter: Există mai multe studii realizate de companii internaționale de consultanță care arată că turismul își va reveni treptat din a doua jumătate a anului. 
 
(PH)

Etichete Clujturisti(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live