Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Mai 2019
Vizualizari: 375
Comentează add

Şeful Reprezentanţei NATO la Kiev, Alexander Vinnikov, consideră că Ucraina trebuie să se concentreze pe "punerea integrală în aplicare a legii privind securitatea națională".

"Anul acesta va fi decisiv pentru Ucraina"

sergiu-stet

 Kiev. Foto: Arhivă.

Şeful Reprezentanţei NATO la Kiev, Alexander Vinnikov, consideră că Ucraina trebuie să se concentreze pe "punerea integrală în aplicare a legii privind securitatea națională și a legislației secundare ulterioare", scrie Ukrinform citată de RADOR.

"Din punctul de vedere al NATO, adoptarea legii privind securitatea națională, în iunie 2018, a fost un pas cheie în apropierea Ucrainei de standardele și principiile euro-atlantice. Îndemnăm Ucraina să se concentreze pe implementarea integrală a acestei legi, inclusiv pe punerea în aplicare în timp util a legislației secundare ulterioare", a explicat Vinnikov.

Potrivit reprezentantului NATO în Ucraina, susţinerea reformei în apărare și securitate este unul dintre principalele obiective ale pachetului de sprijin din partea Alianţei, aprobat de liderii țărilor membre și de guvernele NATO în 2016.

Totodată, Alexander Vinnikov a menționat că, în ultimii cinci ani, misiunea esenţială a consilierilor NATO a fost aceea de a oferi sprijin și asistență instituțiilor ucrainene în elaborarea și implementarea documentelor strategice.

"Sunt convins că anul acesta va fi decisiv pentru Ucraina, inclusiv în privinţa domeniului apărării și securităţii. Va fi o nouă pagină în istoria Ucrainei. Este important ca Ucraina să nu piardă acest moment al reformelor, fiindcă NATO sprijină aceste procese", a adăugat șeful reprezentanței NATO în Ucraina.

Pe 8 iulie 2018, în Ucraina a intrat în vigoare noua lege privind securitatea națională, care definește fundamentele și principiile securității și apărării naționale, obiectivele și principiile de bază ale politicii de stat menite să garanteze protecția societății și a cetățeanului în faţa ameninţărilor.


Etichete UcrainaNATOKievAlexander VinnikovSECURITATEAlianţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live