Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Manuela Stănescu

27 Ianuarie 2011
Vizualizari: 2821
Comentează add

Şahistul român Aurel Anton, primul campion naţional la sah prin corespondenţă, a primit medalia Meritul Sportiv din partea preşedinţiei României.

Antrenor de şah la 88 de ani

manuela-stanescu

Şahistul timişorean Aurel Anton (dreapta) a primit Medalia Meritul Sportiv clasa I în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Palatului Administrativ din Timişoara. Foto: Agerpres.

În vârstă de 88 de ani, fostul campion european, şahistul român Aurel Anton, a primit "Medalia Meritul Sportiv" din partea preşedinţiei României.

Aurel Anton, primul campion naţional la şah prin corespondenţă, îi antrenează acum pe elevii care urmează cursuri la Palatul Copiilor din Timişoara.

Pentru că fiecare mutare dintr-o partidă de şah prin corespondenţă înseamnă o scrisoare, Aurel Anton a adunat de-a lungul anilor aproximativ 30.000 de scrisori şi 3.000 de vederi şi ilustrate.

Pentru performanţele sale, Aurel Anton a primit mai multe distincţii naţionale şi internaţionale.

Titlurile de Maestru al Sportului (1976) şi Maestru Internaţional (1980) sunt doar câteva din distincţiile adunate de sahistul bănăţean, care în 2007 a primit titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Timişoara.

"Este recolta unei vieţi de muncă. Nu s-a ţinut evidenţa, dar cred că sunt unic în lume. Nu am avut profesor de şah, calculator pentru a juca prin corespondenţă, nici enciclopedii”, a precizat Aurel Anton, care-i îndeamnă pe părinţi să-şi îndrume copiii spre şah pentru că dezvoltă gândirea, organizarea şi răbdarea.


Etichete şahşah prin corespondenţăAurel Antonmedalia meritul sportiv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live