Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI (R) Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Mai 2020
Vizualizari: 3023
Comentează add

Un anticorp este posibil să reuşească să neutralizeze Covid-19.

Anticorpul „bombă” care poate opri coșmarul Covid

florin-lepadatu

 

S-ar putea ca un anticorp să reuşească să neutralizeze Covid-19.

Descoperirea aparţine Universității din Utrecht și în curând ar putea începe testele pe oameni.

După cum a raportat "Il Fatto Quotidiano", anticorpul în cauză, numit 47 D11, conține două caracteristici care nu au fost găsite în anticorpii produși de pacienții vindecați de coronavirus.

În primul rând, este monoclonal, ceea ce înseamnă că este repetabil la infinit.

Și, mai important, este neutralizant, adică reușește să localizeze Sars Cov 2 și să oprească dezvoltarea infecției în curs.

Luni, acest studiu poate revoluționar, efectuat de Universitatea din Utrecth, Erasmus Medical Center și de Harbour BioMed, a fost publicat în "Nature Communications".

Tot luni, profesorul Maria Rita Gismondo, de la spitalul Sacco din Milano, a subliniat că „acesta este cel mai rapid mod de a ataca noul coronavirus, cu siguranță mult mai rapid decât vaccinul.

Și din moment ce anticorpul are deja toate caracteristicile, îmi imaginez că experimentarea pe oameni poate începe curând".

Misiunea 47 D11 este aceea de a ataca virusul în părțile care sunt necesare pentru a accesa celulele umane și, prin urmare, pentru a intra în corp.

Vorbim despre deja cunoscutele proteine Spikes, cele care sunt localizate în partea externă a agentului patogen și care ajută virusul să dezvolte infecția.

Proteinele S-Spikes sunt împărțite în două tipuri: S1 și S2.

Primele ajută virusul să pătrundă în celule, datorită enzimei Ace 2.

Celelalte, în schimb, ajută noul coronavirus să se unească cu membrana celulară.

Și aici intervine 47 D11, care atacă chiar proteina S1, blocând astfel dezvoltarea infecției.

După cum precizează studiul: „Acesta este primul raport al unui anticorp monoclonal (uman) care neutralizează Sars Cov 2.

47 D11 va fi util pentru dezvoltarea testelor de detectare a antigenului și a testelor serologice țintite.

Anticorpii neutralizanți pot modifica cursul infecției în gazda infectată, ajutând eliminarea virusului, sau pot proteja o gazdă neinfectată expusă virusului". 

Graţie acestui anticorp, Covid-19 va putea fi prevenit și tratat.

Dar nu numai, fiind repetabil la infinit, va servi și pentru combaterea altor boli, aparținând tot familiei coronavirusului.

Dar cum funcționează?

În organismul uman este injectat un ser cu anticorpul, astfel încât să fie stimulată producția de anticorpi.

Berend Jan Bosch, profesor asociat la Universitatea din Utrecht și responabilul studiului a explicat în revista Nature că „această cercetare se bazează pe lucrările efectuate în trecut de grupurile noastre privind anticorpii destinați Sars Cov, care a apărut în 2003.

Folosind această colecție de anticorpi Sars Cov, am identificat un anticorp care neutralizează şi infecția cu Sars Cov 2 în celulele cultivate".

Inițial, oamenii de știință au generat 51 de culturi de celule obținute de la șoareci cu adăugarea de celule umane, ceea ce a dus la producerea de "anticorpi himeră" pentru proteina S.

Acest anticorp a suferit apoi o altă modificare pentru a obține o versiune potrivită omului, iar în curând vor începe testele pe oameni.

Pe scurt, cercetătorii lucrează asiduu pentru a putea învinge virusul, relatează cotidianul Il Giornale, preluat de Rador.


Etichete exclusiv onlinevirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live