Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Octombrie 2020
Vizualizari: 216
Comentează add

Gradul de mortalitatea al ac coronavirus ar fi mai mare. Este rezultatul unui studiu realizat la Institutul Clinic Fundeni. Au fost examinate aproape 22.000 de probe.

Anticorpii produşi de infecţia cu noul coronavirus rezistă 2 luni în corp

radiojurnal

    Schema unui coronavirus.         Foto: Arhivă.

Anticorpii produşi de infecţia cu noul coronavirus rezistă în organism două luni, arată datele unui studiu realizat la Institutul Clinic Fundeni şi prezentat în cadrul Conferinţei anuale de imuno-dermatologie.

Doctorul Ion Mărunţelu a explicat că în intervalul amintit riscul de infectare este scăzut, însă nu se poate spune dacă organismul este apărat în continuare și a explicat că tipul de SARS-CoV-2 care circulă în prezent este o mutaţie, asociată cu un risc mai mic de infectare, însă cu un grad mai mare de mortalitatea.


Ion Mărunţelu: Tendinţa este de creştere a solicitării de teste şi noi ne aşteptăm ca până la finalul anului numărul testelor să crească cu 37% lunar. Predomină sexul feminin în ceea ce priveşte cazurile pozitive, iar cele mai multe cazuri au fost în grupa de vârstă 40-69 de ani.


Doctorul Ion Mărunţelu a adăugat că în cadrul studiului au fost examinate aproape 22.000 de probe testate prin Real Time PCR,  iar la 400 dintre acestea s-a verificat şi prezenţa anticorpilor în perioada aprilie-august 2020, a informat reporterul RRA, Adriana Turea.


Etichete anticorpimortalitateaInstitutul Clinic Fundenicovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live