Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

6 Iulie 2009
Vizualizari: 2272
Comentează add

ANSVSA a verificat în total 12 unităţi şi a dispus, de asemenea, retragerea de la comercializare a unei cantităţi de 250 de kg de produse.

ANSVSA a amendat 11 hipermarketuri şi super- marketuri din Bucureşti

paul-poterasi

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a amendat 11 hipermarketuri şi supermarketuri din Bucureşti cu 145.000 lei, în urma controalelor ad-hoc întreprinse duminică, informează ANSVSA.
   
ANSVSA a verificat în total 12 unităţi şi a dispus, de asemenea, retragerea de la comercializare a unei cantităţi de 250 de kg de produse de origine animală şi non-animală.
   
Verificările au fost efectuate în urma sesizărilor privind nereguli în domeniul siguranţei alimentelor,  primite din partea cetăţenilor.
   
La hipermarketul Cora - Lujerului, inspectorii au constatat abateri de tipul ambalare-etichetare necorespunzătoare, produse cu termen valabilitate depăşit, întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor şi au aplicat amenzi de 10.000 lei. Totodată, au fost confiscate 74,56 kg produse de origine animală necorespunzătoare (preparate din carne, preparate culinare, peşte şi produse lactate).
   
La Carrefour Băneasa, ANSVSA a aplicat amenzi de 10.000 lei şi au confiscat 110 kg peşte proaspăt refrigerat, pentru întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor, etichetare necorespunzătoare.
   
La Carrefour Colentina, inspectorii au aplicat amenzi de 25.000 lei pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor în alte spaţii decât cele destinate, produse cu termen de valabilitate depăşit şi au suspendat activitatea unităţii de carmangerie pentru o perioadă de trei luni.
   
De asemenea, ANSVSA a amendat cu 20.000 lei Kaufland Colentina pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor în alte spaţii decât cele destinate, produse cu termen de valabilitate depăşit, cu 20.000 lei Kaufland Rahova pentru valorificare produse cu termen de valabilitate depăşit, unde au confiscat şi 34 de kg produse de origine animală şi nonanimală confiscate (preparate carne, produse lactate, produse de cofetărie, panificaţie şi patiserie), cu 5.000 lei Auchan Titan pentru întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor, cu 20.000 lei Carrefour Berceni pentru valorificare produse cu termen de valabilitate depăşit.
   
De asemenea, inspectorii ANSVSA au aplicat amenzi de 5.000 lei la Carrefour Unirea pentru întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor, 15.000 lei la Selgros Cash&Carry pentru valorificare produse cu termen de valabilitate depăşit, 10.000 lei la Carreforu Vitantis pentru etichetare necorespunzătoare a produselor, 5.000 lei la Metro Militari, pentru ambalare-etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare.
   
Consumatorii pot sesiza orice abatere constatată în domeniul siguranţei alimentelor  la dispeceratul ANSVSA, care funcţionează 24 de ore din 24. Numărul de telefon al call center-ului este 0800 826 787, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie.


Etichete Carrefour,Cora,Selgros,amenda,ANSVSA,Kaufland,supermarket,hipermarket

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live