Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Muzical

20 Septembrie 2013
Vizualizari: 1348
Comentează add

Britanicul James Judd va dirija ansamblurile Radio România. Aşteptat este şi concertul propus de Academia "St Martin in the fields" condusă de Sir Neville Marrine.

Ansamblurile Radio România la Festivalul "George Enescu"

radio-romania-muzical

Dirijorul James Judd. Foto: festivalenescu.ro

Sala Mare a Palatului va găzdui în 20 septembrie de la ora 19,30 concertul în care apar toate ansamblurile de muzică clasică Radio România: Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Corul Academic şi Corul de copii Radio.

Dirijor: britanicul James Judd, multipremiat pentru discurile sale, colaborator al celor mai mari orchestre de pe întregul mapamond, un specialist al muzicii din Regatul Unit.

O promisiune pentru o interpretare de excepţie, aşteptată pentru monumentalul Requiem de război de Benjamin Britten.

Solişti: soprana Michaela Kaune, tenorul Kim Begley şi baritonul Adrian Erod.

Tot în 20 septembrie, Jordi Savall şi ansamblurile sale, Hesperion XXI şi La Capella Reial de Catalunya, vor evolua pe scena Ateneului Român.

Jordi Savall, unul dintre cei mai importanţi interpreţi din zilele noastre ai muzicii renascentiste şi baroce europene, propune de la ora 17.00 un program cu lucrări scrise în perioada dinastiei Borgia, adică secolele al XV-lea şi al XVI-lea.

La fel de aşteptat este şi concertul din 20 septembrie propus de Festivalul Enescu la Ateneul Român: Academia "St Martin in the fields" condusă de Sir Neville Marriner, îl va insoti pe violoncelistul Antonio Meneses într-un program Edward Elgar.

Cu o istorie de 55 ani şi o discografie ce include peste 1000 de titluri, Academy of Saint Martin in the fields este considerată astăzi una dintre cele mai bune orchestre de cameră din lume, apreciere demonstrată de ansamblu şi la precedentele sale apariţii în cadrul festivalul Enescu.

20 septembrie înseamnă şi două concerte în ţară sub egida festivalului Enescu: recitalul Cvartetului Maxim la Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploieşti şi concertul de la Bacău al Orchestrei Filarmonicii dirijate de Ovidiu Bălan, avându-l ca solist pe pianistul Leonel Morales.

Reţineţi orele 17.00, 19.30 şi 22.30 pentru concertele din festivalul Enescu transmise în direct, pe 20 septembrie, la Radio România Muzical şi Radio România Cultural.

Vortice Dance Company pune în scena creaţii proprii

Joi, a continuat seria Wagner cu Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin, celebră pentru interpretarea muzicii compozitorului german.

Orchestra a putut fi ascultată în drama muzicală "Siegfried" de Richard Wagner, cu unul din cei mai căutaţi tenori wagnerieni ai momentului, Stefan Vinke, în rolul titular.

În aceeaşi zi, la Opera Naţională Bucureşti a sosit ansamblul Vortice Dance Company.

Pentru spectacolele sale care transmit şi crează emoţii puternice, portughezii au obţinut deja în scurta istorie de 11 ani premii în Franţa, Japonia, Elveţia.

Cláudia Martins şi Rafael Carriço, fondatorii Vortice Dance Company, prezintă în Bucureşti o creaţie proprie: "Soliloquy about wonderland", oglinda unei vieţi care ar fi mai uşoare dacă am şti să ne ascultăm unii pe alţii.

Mai multe ştiri despre Festivalul Internaţional George Enescu, ediţia a XXI-a puteţi găsi aici.

Programul festivalului si orele transmisiilor în direct la Radio România Cultural şi Radio România Muzical pot fi consultate aici.


Etichete Festivalul Internaţional George Enescu ediţia a XXI-aRadio RomâniacordirijorVortice Dance CompanyAcademia "St Martin in the fields"James Judd

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live