Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Marţi, 11 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

18 Octombrie 2017
Vizualizari: 582
Comentează add

La finalul acestei săptămâni expiră mandatele a patru din cei şapte membri ai conducerii ANRE, printre care şi cel al preşedintelui Niculae Havrileţ.

ANRE ar putea avea de azi o nouă conducere

alina-stanuta

 Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Niculae Havrileţ. Foto: captură video.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie ar putea avea de miercuri, 18 octombrie, o nouă conducere. Subiectul s-ar putea afla pe agendă la Parlament unde este programată o şedinţă comună a Birourilor Permanente din Senat şi din Camera Deputatilor.

Pe ordinea de zi ar putea figura Raportul comisiilor de specialitate prin care deputatul PSD, Dumitru Chiriţă, a fost votat pentru un mandat de cinci ani în funcţia de preşedintele al ANRE. Ulterior, senatorii şi deputaţii ar urma să fie convocaţi în sedinţă comună pentru a-şi exprima votul privind noua conducerea a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie.

Dumitru Chiriţă, desemnat de PSD să preia conducerea ANRE pentru un mandat de cinci ani, a primit votul comisiilor de specialitate. Senatorii şi deputaţii i-au mai desemnat prin vot pe Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedinte, iar pentru cele două funcţii de membru în Comitetul de reglementare al ANRE au fost votaţi Gabriel Gheorghe şi Cornelia Sulger.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele Comisiei pentru industrii, deputatul PSD, Iulian Iancu, arăta că noua conducere va găsi la ANRE multe reglementări netranspuse şi o situaţie neclară în piaţa de energie electrică, dar şi în cea de gaze naturale.

Pe de altă parte, deputatul PNL, Virgil Popescu, membru al aceleiaşi comisii, s-a declarat nemulţumit de rezultatul votului şi a acuzat slaba pregătire a unor candidaţi.

La finalul acestei săptămâni expiră mandatele a patru din cei şapte membri ai conducerii ANRE, printre care şi cel al preşedintelui Niculae Havrileţ.


Etichete Autoritatea Naţională de Reglementare în EnergiepreţcostDumitru ChiriţăZoltan Nagy-BegeGabriel GheorgheCornelia SulgerIulian IancuVirgil PopescuNiculae Havrileţ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live