Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Ianuarie 2021
Vizualizari: 145
Comentează add

ANRE a prelungit până la 30 iunie termenul pentru închierea unui contract pe piaţa liberă de energie electrică, perioadă în care consumatorii casnici vor primi lunar oferte.

ANRE a prelungit termenul pentru încheierea contractelor de electricitate

florin-lepadatu

  Foto: anre.ro.

ANRE a prelungit până la 30 iunie termenul pentru închierea unui contract pe piaţa liberă de energie electrică, perioadă în care consumatorii casnici vor primi lunar oferte de la furnizorii proprii pentru a alege unul dintre contracte.
 
Dacă până la această dată clienţii nu vor avea opţiuni, vor fi transferaţi automat pe contracte în regim de serviciu universal, care este cel mai scump de pe piaţă.
 
Reprezentanţii Asociaţiei Energia Inteligentă spun, însă, că aceste propuneri nu reflectă competiţia din piaţa de energie, pentru că se referă doar la ofertele celor patru furnizori care au deţinut clienţii din piaţa reglemenată.
 
Consumatorii trebuie să acceseze comparatorul de preţuri pe pagina de internet a Autorităţii Naţionale de Regelementare în Energie, singurul loc în care pot alege cel mai bun preţ, în cunoştinţă de cauză - spune Dumitru Chisăliţă, preşedintele asociaţiei.
 
Dumitrau Chisăliţă: Consider că ANRE, în anexa pe care a făcut pe ordin, trebuia el să cuprindă în mod direct acea anexă pe care furnizorul mai departe să o trimită în mod obgliatoriu, exact pe aspectele acestea, există 59 de furnizori în piaţa en-detail şi, practic, cumva, ofertele care erau puse de către furnizorii existenţi să fie în acest tabel, astfel încât din start să vadă că, pe lângă cele trei oferte, mai există 58 de oferte pe care le poate accesa de la furnizor şi să-l determnie să caute şi în altă parte.
 
 

Etichete ANREenergie electricacontracteprelungire

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live