Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

8 Decembrie 2018
Vizualizari: 586
Comentează add

Annegret Kramp-Karrenbauer, favorita actualului cancelar, l-a învins pe rivalulul doamnei Merkel, Friedrich Merz, susţinătorul liniei conservatoare în partid.

Annegret Kramp-Karrenbauer, succesoarea Angelei Merkel la şefia UCD

vlad-draghicescu-bonn

Angela Merkel (dreapta) într-o discuție cu Annegret Kramp-Karrenbauer la congresul creștin-democrat în care aceasta din urmă a fost aleasă la șefia UCD, Hamburg, 7 Decembrie 2018. Foto: AFP/ Odd Andersen.

Partidul guvernamental din Germania, Uniunea Creştin-Democrată şi-a ales drept lider tot o femeie în locul Angelei Merkel, care a decis să se retragă după ce a condus partidul aproape două decenii.

Annegret Kramp-Karrenbauer, favorita actualului cancelar, l-a învins pe rivalulul doamnei Merkel, Friedrich Merz, susţinătorul liniei conservatoare în partid.

Victoria la limită prefigurează însă o perioadă agitată pentru principala forţă politică a Germaniei.

Rezultatul foarte strâns arată că succesoarea Angelei Merkel la şefia Uniunii Creştin Democrate se află în faţa unei misiuni cruciale: evitarea ruperii partidului, oricum divizat pe fondul dezamăgirii grupării conservatoare, care a sperat până în ultima secundă într-un nou început pentru CDU.

O reconsiderare a direcţiei in care se îndreaptă partidul, o nouă cultură a discuţiilor în contradictoriu la nivelul conducerii, abordarea mai deschisă şi onestă a subiectelor sensibile, precum migraţia sau siguranţa publică, un nou început care, în opinia unor observatori, va fi greu de pus în practică având-o la cârmă pe 'mini Merkel', după cum o numesc aceştia pe Kramp-Karrenbauer.

Aşadar, o continuatoare a politicilor Angelei Merkel, cea care a glisat spre stânga în ultimii ani, lăsând liber flancul drept, ocupat acum de naţionaliştii de la 'Alternativa pentru Germania'.


Etichete Annegret Kramp-KarrenbauerAngela MerkelUCD

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live