Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Septembrie 2015
Vizualizari: 1333
Comentează add

Expoziţia prezintă viaţa Annei Frank, o adolescentă evreică din Germania care a murit la vârsta de 16 ani, într-un lagăr nazist.

"Anne Frank - o istorie pentru prezent", deschisă la Biblioteca Naţională

radiojurnal

Anne Frank. Foto: captură video.

Expoziţia itinerantă "Anne Frank - o istorie pentru prezent" a fost deschisă, astăzi, la Biblioteca Naţională a României şi poate fi vizitată până pe 23 octombrie.

Expoziţia prezintă viaţa Annei Frank, o adolescentă evreică din Germania care a murit la vârsta de 16 ani, într-un lagăr nazist.

Povestea ei a devenit cunoscută în întreaga lume, după ce tatăl său a publicat, după război, jurnalul pe care aceasta l-a ţinut cât a stat într-o ascunzătoare din Amsterdam, înainte de a fi arestată.

"Expoziţia "Anne Frank - o istorie pentru prezent" este importantă pentru că are nenumărate mesaje educaţionale pentru tânăra generaţie, pentru că arată faptul că Holocaustul nu a fost inevitabil, că în afară de victime au existat alte categorii - opresori, salvatori şi spectatori pasivi - şi mesajul esenţial pe care vrem să-l transmitem tinerilor este să nu fie niciodată spectatori pasivi", a spus preşedintele Asociaţiei "Tikvah" din Oradea, Emilia Teszler.

Pe toată durata expoziţiei de la Biblioteca Naţională se vor organiza şi proiecţii pentru grupuri de elevi ale filmului documentar "Scurta viaţă a Annei Frank". 


Etichete expoziţie"Anne Frank - o istorie pentru prezent"Biblioteca Naţională a RomânieievreiGermaniapreşedintele Asociaţiei "Tikvah" din OradeaEmilia Teszler

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live