Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ROMANILOR - continuare (R) Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 August 2020
Vizualizari: 236
Comentează add

ANM: Încă două zile de caniculă în București, în sudul și în estul țării

radiojurnal

     Foto: Arhivă.

Încă două zile de caniculă în București, în sudul și în estul țării, anunță meteorologii. Azi și sâmbătă, în unele zone, maximele termice vor urca la 37 de grade, iar indicele temperatură umezeală va depăși 80 de unități. Meda Andrei, de la Administrația Națională de Meteorologie.

"Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 37 de grade, iar sâmbătă între 27 și 35 de grade, iar cele mai ridicate valori se vor înregistra în Muntenia, în zona continentală a Dobrogei, vestul Olteniei, centrul și sudul Moldovei.
 
Aici, se vor depăși frecvent 35 de grade la amiază. Și tot în aceste regiuni și indicele de confort termic temperatură- umezeală va fi mai ridicat, depășind pragul de 80 de unități.
 
În ceea ce privește precipitațiile momentan doar pe suprafețele mici vor mai fi posibile averse cu descărcări electrice, în partea de sud- vest a țării, la deal, la munte și doar cu totul izolat  posibil în celelalte regiuni.
 
Duminică, în continuare vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, însă caniculă va mai fi doar izolat în cele sudice, iar disconfortul termic va fi mai ridicat în partea de vest și de sud- vest a țării. Înnorări și averse cu descărcări electrice vor apărea în partea de vest, de nord și de centru al teritoriului. Pe parcursul săptămânii care urmează, local pot să fie manifestări de instabilitatea atmosferică în majoritatea regiunilor", a anunțat Meda Andrei.

Etichete CANICULĂ. temperaturavară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live