Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

30 Martie 2020
Vizualizari: 578
Comentează add

Persoane îngrijorate şi-au abandonat animalele de companie după o relatare televizată care sugera că animalele, mai ales câinii, i-ar putea infecta cu coronavirus.

Animalele de companie ajung victime ale "infodemiei" în Egipt și Liban

sergiu-stet

 Foto: Ionuţ Iamandi.

Cetăţenilor din Egipt şi Liban li s-a cerut să nu îşi abandoneze sau ucidă animalele de companie, după zvonuri conform cărora acestea ar fi purtătoare ale coronavirusului.
 
Corespondentul BBC transmite că în Liban există tot mai multe relatări că oamenii îngrijorați şi-ar fi abandonat animalele de companie după o relatare televizată care sugera că animalele, mai ales câinii, i-ar putea infecta cu coronavirus.
 
Unii oamenii chiar au otrăvit carne pe care au aruncat-o pe străzi pentru a otrăvi câinii. Un reprezentant al Crucii Roşii din Liban a reacţionat printr-o înregistrare video în cursul căreia a explicat că nu există până acum nicio dovadă conform căreia câinii sau pisicile ar fi purtători ai virusului.
 
Mulţi cetăţeni libanezi le-au cerut online proprietarilor de animale să nu dea crezare zvonurilor nefondate. Relatări similare privind cazuri de cruzime faţă de animale s-au înregistrat şi în Egipt, aşa că mai multe celebrităţi au reacţionat prin imagini în care îşi îmbrăţişează animalele şi prin mesaje care îi asigură pe egipteni că acestea nu reprezintă niciun pericol.
 
(S.S.)
 

Etichete ANIMALEinfodemiecoronaviruspandemiezvonurifake newscâinipisici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live