Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Sava

22 Noiembrie 2020
Vizualizari: 397
Comentează add

În județul Vrancea peste 76 de mii de hectare de culturi au fost compromise anul acesta din cauza secetei, 2020 fiind considerat unul dintre cei mai secetoși din istorie.

ANIF are în plan finalizarea canalului magistral de irigații Siret-Bărăgan

gabriel-sava

Foto: Arhivă.

În județul Vrancea peste 76 de mii de hectare de culturi au fost compromise anul acesta din cauza secetei, 2020 fiind considerat unul dintre cei mai secetoși din istorie.

După cum transmite corespondentul RRA Gabriel Sava, pentru autoritățile județene prioritatea o constituie finalizarea canalului magistral de irigații Siret-Bărăgan. Pentru finalizarea acestei infrastructuri, cea mai mare din zona Moldovei de acest tip, se estimează un necesar de finanțare de aproape şapte miliarde de euro. Între timp, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare are în plan investiții în reabilitarea stațiilor existente pentru a asigura un minim de apă pentru necesaru de irigații al fermierilor din județ.

Ștefan Constantin, directorul general ANIF: Ne-am asumat angajamentul pentru continuarea lucrărilor pe acea porțiune de canal care este deja cartată, este măsurată, urmează să fie intabulată și să continuăm lucrările până la kilometrul 14,7 și ulterior să ajungem până la acumularea Dridu.

Reporter: Pentru finalizarea celei mai mari infrastructuri de irigație din zona Moldovei, canalul Siret-Bărăgan, oficialii guvernamentali au anunțat că va fi nevoie de 6,9 miliarde de euro, o parte din sumă urmând a fi asigurată prin programul Național de Reziliență și Redresare.


Etichete (ii)irigatiivrancea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live