Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

1 Aprilie 2014
Vizualizari: 1846
Comentează add

Valentin Nicolau, fost membru în CA al SRTv şi Maria Pintilie membru în CA al SRR au fost declaraţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate.

ANI: Valentin Nicolau şi Maria Pintilie, incompatibili

madalina-verman

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Integritate, Horia Georgescu. Foto: Arhivă.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Valentin Nicolau, fost membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune.

Inspectorii ANI au reţinut că Valentin Nicolau s-a aflat în incompatibilitate în perioada iunie 2012 - decembrie 2013, întrucât, simultan cu funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al SRTv, a deţinut şi funcţiile de administrator şi director în cadrul SC Nemira Publishing House SRL.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

Maria Pintilie, membru al Comitetului Director al SRR, declarată incompatibilă

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate şi în cazul Mariei Pintilie, membru al Comitetului Director al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Potrivit inspectorilor ANI, Maria Pintilie a deţinut simultan începând cu martie 2012 şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale.

De asemenea, Agenţia a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii de către Maria Pintilie întrucât nu a menţionat deţinerea funcţiei de administrator în declaraţiile de interese.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.


Etichete ANIincompatibilitateValentin NicolauCASocietatea Română de Televiziunelegeinspectori; Maria PintilieSRR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live